Kdz.Ereğli Kırmacı Mahallesi Şaban Üstün Sokak üzerinde baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar yol güzergahını kapattı, istasyon kurmak için giden araçların önünü kesti.

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak olay yerine gelerek vatandaşlar ile görüştü ve yol güzergahının açılmasını istedi. Uyarılara rağmen yolu açmayan kalabalıkta bulunan 10 kişi polisler tarafından biber gazı kullanıldıktan sonra gözaltına alındı ve Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Polislerin sert uygulamada bulunduğunu belirten kadınlar tepki gösterdi, 81 yaşındaki Cemal Yıldız ise yol güzergahına getirdiği sandalyeye oturarak baz istasyonu kurulmasına tepki gösterdi. İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak'ın da uyarılarına rağmen oturduğu koltuktan kalmayan yaşlı adamı polisler kucaklayarak kenara aldı. Eşinin yaşlı ve hasta olduğunu belirten eşi Emine Yıldız ise polislere tepki gösterdi. Polisler tarafından yol güzergahının açılmasının ardından araçlar vatandaşların tepkileri ve alkışları arasında baz istasyonunun kurulacağı alana hareket etti.