Zonguldak'ta, yasaya aykırı olarak yerleşim yerlerinde kurulan baz istasyonlarına tepkiler çığ gibi büyüyor.
İncivez Mahallesi'ndeki DSİ 232.Şube Müdürlüğü Sosyal Tesisleri civarında bulunan Halil Güngör isimli bir vatandaşa ait arsaya konulmaya çalışılan baz istasyonuna karşı, mahalle sakinleri dün bir araya gelerek tepki gösterdi.
Önceki sene 102 Sokak civarına konulmaya çalışılan baz istasyonunun, çevrede oturan vatandaşların engelini aşamadığını belirten mahalle sakinleri, aynı tepkiyi göstererek baz istasyonuna yine geçit vermeyeceklerini söyledi.
"KANSER ÜRETEN CİHAZ İSTEMİYORUZ"
Halil Güngör, "Tapulu arazime baz istasyonu kurulmasına izin vermeyeceğim" dedikten sonra tepkisini şu şekilde dile getirdi:
"Buraya ellerini-kollarını sallayarak baz istasyonu kurmaya geliyorlar. Ama burası benim arazim. Böyle insan sağlığına aykırı bir harekete kesinlikle göz yummayacağım. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi yeni kuracağı bölümler için yer arıyordu. İşte buradan daha iyi bir yer olamaz. Burada kanser üreten bir cihaz yerine, eğitim görev öğrenciler olsun."
İncivez Mahallesi Muhtarı Mustafa Yanık da şunları söyledi:
"KESİNLİKLE GEÇİT VERMEYECEĞİZ"
"Zonguldak'ın en gözde mekanına baz istasyonu kurulmak isteniyor. İnsanların sağlıklarını düşünmeden yapılmaya çalışılan böyle bir harekete izin vermeyeceğiz. Sonuna kadar da mücadele edeceğiz."
Eşini kanser hastalığından kaybeden Ümran Sezer ise, derdini şöyle döktü:
"ANNE, SEN DE ÖLECEK MİSİN?"
"Çocuğum bana sürekli 'anne, sen de babam gibi ölecek misin?' şeklinde soru soruyor. Eğer baz istasyonu kurulursa, çocuğuma, 'ne yazık ki, annen de ölecek' cevabını vereceğim. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Millet 'para kazanacak' diye biz ölelim mi?"
Tepkili vatandaşlar, bölgeye kurulmak istenen baz istasyonuna ait GSM şebekelerini iptal edeceklerini söylediler.
Uzun süre emniyet görevlileri ve baz istasyonunu kurmakla görevli yetkililerle tartışan vatandaşlar, istasyonun kurulmasına topluca direnerek geçit vermedi.