BBP (Büyük Birlik Partisi)  Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu yaptığı yazılı açıklamada; 'Terör bayram günü dahi hain ,kahpe yüzünü en açık şekilde ifade ederek kan dökmeye çoluk çocuk demeden sivil demeden masum insanlar katletmeye devam etmektedir.Şehit kamil –Gaziantep te hain saldırıda 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 66 kişide yaralanmıştır. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah 'tan rahmet yaralılara acilen şifalar diliyoruz' dedi.
Halıcıoğlu açıklamasına şöyle devam etti:
Bu hain saldırı bir kere daha göstermiştir ki  bunun  etnik hak aramayla ilgisi yok tamamen bir olan Bayrak , Millet, Vatan bütünlüğüne kastetmek, kaos yaratmaktan başka amacı yok. Bunca şeffaflık, açılımlar vs rağmen başlanan noktaya geri gelinmiş  yöneticiler  teröristle pazarlık yapılamaz diyerek mesajlar vermiş, terörle onun anladığı dilden mücadele edilebileceğini hep bir ağızdan tekrarlamaya devam etmektedirler. En acı olaysa TBMM vatandaşın vergileriyle maaş alan sözde vekillerin,  acizler güruhunun teröristle yanak yanağa, sarmaş dolaş sözde tesadüfen karşılaşmış gibi masumiyetlik pozuna girip biz onları terörist görmüyoruz dağa çıkmak zorunda bırakılmış kardeşlerimiz, hem bunlar Türkiye'nin gerçekleri realitesi diyecek kadar ileri gitmiş meydan okumuşlardır. TBMM acilen bu meydan okumaya tedbir alması bu desteğin ortadan kaldırılması acilen gerekmektedir. Terörle mücadeleyi hakkıyla yapmak istiyorsanız bu uygulamayı meydan okumayı bertaraf etmek zorundasınız. Yoksa terör mecliste diyenlere ne cevap vereceksiniz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünün gereğini yapın  yada vekillik görevinizi  yapamadığınız kabul edin.. Söz zamanı değil görev zamanıdır.. Bu masumiyeti acaba teröristi kucaklayan sözde vekiller kaç şehit ailesini ziyaret ederek başsağlığı ve teselli dileklerinde bulunmuşlardır. Vatan hainlerine BBP nin uygulanmasını istediği idam cezasının geri getirilmesi  kanunu acilen meclisten geçmeli gereken cezaya çarptırılmalılar.1200 senelik  kardeşlik  duyguları tahrip edilmek , koparılmak isteniyor. Çevre komşularımızdaki kaos ortamı Kuzey Irak,  Mısır, Libya, Afganistan, Suriye' deki iç karışıklıklar cennet ülkemiz Türkiye'de de çıkartılmak isteniyor.
Bu millet yedi düvelle en imkansız zamanda mücadele etti kurtuluş savaşı , Çanakkale , Sakarya savaşlarını birlik ve beraberlik iman gücüyle başarıyla  ülkenin savunmasını yapmıştır. Bu topraklar keçi paralarıyla alınmadı kanla alındı şahadet şerbeti içilerek savunuldu. Komşu ülkelerdeki karışıklıkları takip edip ibretler alınmalı.
Huzurun barışın tesisi için topyekun tepkimizi üsluplu, birleştirici şekilde terörün istediği çizgiye asla gelmeden göstermeli, tek bayrak, tek Vatan,tek Millet, Güçlü Türkiye'nin tesisi için çaba sarf etmeliyiz. Hainler akıttıkları kanda mutlak boğulacaklardır. Şehit vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ,  yaralılarımıza acil şifalar,  milletimize sabır ve metanetler diliyorum.