Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı'nın 8'inci Olağan Kongresi, parti binasında yapıldı.
Önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaptan'ın görevini Ersin Çavuş'a bıraktığı kongrede, BBP İl Başkanı Varol Demirköse yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.
Tek listeyle seçime gidilen kongrede divan heyetini Varol Demirköse, Abdultaner Yıldırım ve Raşit Tatar oluşturdu.
Varol Demirköse yaptığı konuşmada, 15 Kasım 2009'da Alperenler Ocağı'nın açılacağını söyledikten sonra, 6 Aralık 2009 tarihinde Alaborina Restoran'da BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun da katılımıyla il kongresi yapılacağını da sözlerine ekledi.
Yeni dönem BBP Merkez İlçe Başkanı Ersin Çavuş, konuşmasında şunları kaydetti:
"ZONGULDAK'I KASABAYA
ÇEVİRENLERDEN HESAP SORACAĞIZ"
"Siyasetin kirlendiği, sokak kavgasına dönüştüğü bir ortamda, siyasetçilerin de sürekli taraf değiştirdiği bir ortamda 1993 yılından bu tarafa halk dışında kimseden icazet almadan duruşumuz hal ve hareketimiz ile siyasetin bize verdiği sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık.
Bizler 1993 yılından beri şehit Genel Başkanımızın söylediği gibi bir saniye sonrasına hakim olamadığımız bir hayat için fırıldak olmanın anlamı yok, doğru gidip düz gidip dik durmak için mücadele ediyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz. Bugün doğru, düzgün ve dik durmak ve birlik olmaya ihtiyaç vardır.
Bunun için de elimizden geleni yapacağız. İlçe teşkilatı olarak bugünden sonra Zonguldak adına siyaset yapan, ama Zonguldak merkezini kasabaya dönüştüren siyasetçilerden de hesap sormak boynumuzun borcudur."
Daha sonra tek listeli seçim başladı. Ersin Çavuş mevcut oyların tümünü alarak yeni dönem BBP Merkez İlçe Başkanı oldu.