Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak İl Başkanlığı, milletvekili aday adayı tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Öküşne Restoran'da düzenlenen aday adayı tanıtım toplantısına, helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu ve tüm şehitlerin ruhuna Fatiha okunarak başlandı.
Programda konuşan BBP İl Başkanı Varol Demirköse, Türkiye'de BBP'ye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Zonguldak'tan çok devlet adamı yetişti, ama sadece açılış yaptılar, onun dışında hiçbir şey yapmadılar. Biz dava için genel başkanımızı şehit verdik, bu uğurda bütün hanelerden en az bir oy istiyoruz” dedi.
Demirköse, konuşmasında, şunları söyledi;
“BU ŞEHİR ARTIK, TÜRKİYE’YE YÖN VERMELİDİR”
“2011 genel seçimleri ülkemiz için geleceğimiz için her zamankinden daha önemlidir. Dünyanın Türkiye’ye, Türkiye’nin de BBP’ye ihtiyacı olduğu artık gerçektir. O halde BBP bu sefer mutlaka mecliste olmalıdır. BBP’nin bugüne kadar ülkemizde yaşanan hiçbir vatan, millet ve halk aleyhine olan olaylarda vebali, ihmali ve elleri yoktur. Dünyanın Türkiye’ye ihtiyacı olduğu gibi Türkiye’nin de kömür diyarı Zonguldak’a ihtiyacı vardır. Denizi, ormanı, madenleri, limanı, fabrikaları ile Zonguldak bugüne kadar Türkiye’ye yön veremediyse sorumlusu siyasilerdir. Yıllardır bu şehir üzerinden siyaset yapanların başbakanlık, meclis başkanlığı, bakanlık yapanların en fazla yaptığı şey belli yerlere isimlerini vermek olmuştur. Bu şehir terörde şehit verdiği gibi madenlerde de şehit vermiştir ve vermeye de devam etmektedir.
Bu şehir artık, Türkiye’ye yön vermelidir. Bu şehir artık iyi yönetilmelidir.”
Yapılan konuşmaların ardından BBP İl Başkanlığı’na 18 müracaatın olduğu bildirilirken, bunların arasından 10 müracaatın değerlendirildiği ve bunların ise, Sefer Eren, Mehmet Ateş, Durabi Çelebi, Mustafa Yazıcı, Gamze Özmen, Vahit Budak, Nurettin Halıcıoğlu, Taner Yıldırım, Serkan Günaydın ve Ahmet Pulat olarak belirlendiği öğrenilirken, milletvekili aday adayları toplantıya katılanlara tanıtıldı. Adaylar arasında bulunan bayan aday adayı Gamze Özmen, ilgi odağı oldu.