Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, TTK ve kömür ocakları için kalıcı çözüm getirici çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, kredi vermenin maharet olmadığını söyledi.
Kalıcı bir istihdam açısından hükümetin kredi vermek yerine TTK ve kömür ocaklarına el atması gerektiğini vurgulayan BBP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, dünyanın en değerli kömür madenlerinin Zonguldak'ta olmasına rağmen Rus kömürlerinin piyasada dolaşmasına tahammüllerinin olmadığını söyledi. Demirköse, "TTK ve Zonguldak kömür ocakları için olağan üstü bir çalışma yapılmalıdır. Bu çalışma ile hem madenler değerlendirilmeli hem de madenlerimize bağlı yan sanayiler kurulması yoluna gidilmelidir. Buda istihdam oluşturacaktır. Bu çalışmaya da bürokratlar, iktidar ve muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri, iş adamları katılmalı ve ellerini taşın altına koymalıdırlar. Her geçen gün işsiz sayısının artması ve esnafın kepenk kapatması neticede ilimizde suç oranını da doğal olarak artıracaktır.
Buda neticede suç, terör, korku toplumu oluşturacaktır. Bu işte öncülük yapmak iktidarın görevidir. Biz bu çalışmada üzerimize düşen görev ne ise yaparız. Dünyanın en değerli kömür madenleri ilimizde varken Rus kömürlerinin piyasamızda dolaşmasına tahammülümüz yok. KOSGEB aracılığı ile verilen krediler ile birlikte TTK'ya işçi alınmasını sağlamak şarttır. Kredi ile birlikte TTK'ya işçi alınması piyasalara sıcak para akışı sağlayacaktır. KOSGEB aracılığı ile esnafa verilen krediler ne yazık ki çözüm olmamakla beraber ileride daha büyük krizler doğuracaktır. Esnafımız borunu borçla ödeme durumuna girmiştir ve yakın bir zamanda bu da çıkmaza girecektir. Sıcak para girmesi şarttır. Esnaf para kazanamazsa aldığı kredileri ödeyemez.
Ürettiğini, aldığını satamayan bir esnaf ne kadar kredi alırsa alsın bir gün tıkanacaktır. Devletimiz kredi vermeyi maharet göstermemelidir. En büyük maharet elindeki kaynakları yabancılara vermeden kullanmasını bilmektir" dedi.