Sakarya Tem otoyolunda bulunan bir dinlenme tesisinde kız çocuk dünyaya getirdikten sonra çöpe atan anne, getirildiği adliye binasında gözyaşlarını tutamadı.  
Alınan bilgiye göre gayrimeşru ilişki sonucu hamile kalan Karaelmas Üniversitesi öğrencisi A.T. (22), yolcu otobüsüyle İstanbul'daki ailesinin yanından Zonguldak'a giderken bindiği yolcu otobüsü TEM otoyolu Hendek ilçesinde bulunan dinlenme tesisinde mola verdiği sırada tuvalette sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdikten sonra bebeği çöpe atmış, kadın, tesis çalışanlarının ihbarı üzerine Düzce Kaynaşlı turnikelerinde otobüs durdurulduktan sonra yakalanmıştı. Soğuktan donmak üzere olan kız bebek, Sakarya Kadın ve Çocuk Bakımevi'nde tedavi altına alınırken yakalanan anne ise Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.  
Doktorların bile hayretle karşıladığı 15 dakikalık doğum olayının ardından tedavisi tamamlanan anne A.T., jandarmalar tarafından hastanenin arka kapısından gizlice çıkarılarak Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Jandarmada ifadesi tamamlanan anne A.T., öğleden sonra adliyeye getirildi. Adliye merdivenlerinden çıkarılan genç kız, yüzünü giysileri ile gizlerken sorulan soruları cevapsız bıraktı. Adliyeye girişte hüngür hüngür ağlayan genç kadın, jandarmalar tarafından nöbetçi cumhuriyet savcının odasına götürüldü.  
Öte yandan iddialara göre A.T.'nin bir okul arkadaşı ile ilişkiye girdiği ancak daha sonra beraber olduğunu iddia ettiği M.Ç.'den yaklaşık 4 ay sonra ayrıldığı, hamileliği konusunda karar aşaması döneminde zamanın geçmesi sebebiyle çocuğu aldıramadığı ortaya çıktı. Ailesinin duyacağı korkusuyla kabus dolu günler yaşadığı, Zonguldak'taki okuluna giderken sancısının tuttuğu ve ilk molada çocuğu doğurmak suretiyle kaçtığı yönünde ifade verdiği öğrenildi.