Merhaba….

 

Bundan tam 31 sene önce, 26 Nisan 1986’da Çernobil’de tarihin en büyük nükleer kazası yaşandı. Kazanın çevresel sonuçları yaşanan felaketi açıkça ortaya koydu. Avrupa’nın büyük bölümü ile Türkiye’ye yayılan radyoaktif serpinti bugün bile yaşamlarımızı etkiliyor.

31 sene önce gerçekleşen felaket, Türkiye’yi dolaylı olarak etkilese de ödediğimiz bedel çok büyüktü. Bildiğin gibi Türkiye, bugün de aynı felaketi yaşama tehlikesiyle karşı karşıya: Akkuyu Nükleer Santral Projesi, Çernobil’in mimarı olan Rus Rosatom şirketine teslim ediliyor. Akkuyu’nun yeni bir Çernobil olmasını istemiyoruz. Bunu önleyip bedel ödememek de seninle mümkün.

 

Bu projenin beraberinde getirdiği tehlikelerin sen de farkındasın. Mersin’deki projeyi önce Sinop, sonra diğerleri izleyecek. Bu projeler, Türkiye’nin yabancı şirketlerin kontrolündeki nükleer santrallerle çevrelenmesine sebep olacak. Türkiye, enerjide daha fazla dışa bağlımlı hale gelip enerji bağımsızlığı hedefinden adım adım uzaklaşırken nükleer felaketlere ise hızla yaklaşacak.

Avrupa’nın ikinci en yüksek güneş enerjisi potansiyeline sahip Türkiye’nin Çernobil gibi bir kâbus yaşamaması için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi gerekiyor dedik. Şimdi sıra, Akkuyu’daki nükleer santral projesini birlikte durdurmaya geldi. Finansal olarak bağımsızlığımızı koruyabilmek için hiçbir şirketten maddi destek veya sponsorluk almayıp, sadece bireylerin desteğiyle kampanyalarımızı yürütüyoruz. Bu yüzden senin desteğin mücadelemiz için çok önemli.  

 

DESTEK İÇİN:

https://destek.greenpeace.org/c?ros=&utm_source=mailing&utm_medium=cer&utm_content=Tsigpsr1