Zonguldak'ta 3 yıl önce evde bir münakaşa sırasında kızı Elif'e(31) attığı tokat, emekli harita teknikeri Ahmet Yaşar Demirköse'ye(68), pahalıya mal oldu. Babasının tokat attığı Elif Karahan, hastaneden, 'Basit tıbbi tedaviyle iyileşir' raporu aldı. Karahan, ertesi gün babası hakkında Cumhuriyet Saanan davadvcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Zonguldak 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde 25 Kasım 2008'de sonuçla Demirköse'ye, 3 bin lira adli para cezası verildi. Demirköse, karara itiraz ederek Yargıtay'a başvurdu. Ancak Yargıtay 2'nci Ceza Dairesi de mahkemenin kararını onadı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay'ın kararı üzerine Demirköse'ye, 'Para cezasını ödeme emri' çıkardı.
Demirköse, "Beni hakim 3 bin TL adli para cezasına mahkum etti. Temyiz'e gönderdim. Yargıtay'dan da 3 yıl sonra tasdik oldu, aynı ceza geldi. Ben de bunu ödemeye başladım. Bugün 3. taksitini ödedim. Ama ödemek için çektiğim sıkıntıyı bir Allah bilir bir ben bilirim. Ben emekliyim, sağdan soldan tedarik ettik, borç aldık, ödedik. Ben bu cezayı hak etmemiştim ama Avrupa Uyum Yasaları çerçevesinde kanun böyleymiş. Bir baba, hayatı boyunca 30 yaşına gelmiş kızına tokat atamıyormuş. Artık yapacak bir şeyimiz yok." dedi.

HAKİME 'KIZINI DÖVMEYEN DİZİNİ DÖVER' SÖZÜNÜ HATIRLATMIŞ
Hakime bir Türk atasözünü hatırlattığını aktaran Baba Demirköse, Ben cezayı yediğimde, sayın hakime de söyledim. Kızını dövmeyen dizini döver diye atalarımızın bir sözü vardır. Acaba bunlar yanlış mı söylediler bu sözü diye düşünüyorum. Yapacak bir şeyimiz kalmadı. diye konuştu.

"EVLENEN KIZIMA MADDİ MANEVİ YARDIMCI OLUYORUM"
Her şeye rağmen, şu an evli olan kızına maddi ve manevi destek verdiklerini anlatan baba, yaşadıkları dramı şu sözlerle dile getirdi: "Şu anda kızımla aram iyi. Arada sırada geliyor. Kendisi evlendi, şu anda Alaplı ilçesinde oturuyor. Bu olaydan dolayı vicdanı rahatsız oldu mu olmadı mı bilmiyorum. Vicdanı bilir. Yine biz ona gerek maddi gerekse manevi yönden annesiyle birlikte yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama ana-babanın ruhu bu, evlat ruhu da o işte. Takdir kamuoyunun."