Bülent Ecevit Üniversitesi dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay'ı sanatseverlerle buluşturdu. Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen resitalde Gülsin Onay, W. A. Mozart, L. V. Beethoven, A.A. Saygun ve J. Brahms gibi bestekârların eserlerini seslendirdi. Gülsin Onay’a keman sanatçısı oğlu Erkin Onay eşlik etti.

Konsere Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları akademik ve idari personel, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Zonguldaklı müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Gülsin Onay ve Erkin Onay, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde gerçekleşen resitalde başarılı performanslarıyla dinleyicileri kendilerine hayran bıraktılar. Sanatseverlere müzik dolu bir gece yaşatan Gülsin Onay ve Erkin Onay, dinleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konser sonunda Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Gülsin Onay ve Erkin Onay’a verdikleri konser anısına plaket takdim ettiler.

Konser sonrasında Bülent Ecevit Üniversitesi’nde ve bu vesileyle de Zonguldak’ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Onay konuşmasında: “Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sanata ve sanatçıya kıymet veren bir Üniversitede konser verdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlk konserimi 6 yaşındayken İstanbul Radyosunda verdim. Konser verdiğim ülke sayısı 71 oldu. Kemancı olan oğlum Erkin Onay ile beraber konserler veriyoruz. Oğlumla aynı sahnede olmak olağanüstü bir durum. Çok duygulanıyorum oğlumla biz müzikal sohbetle duygularımızı paylaşmış oluyoruz." dedi.

Böyle kıymetli sanatçıları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Rektör Özer: “Bülent Ecevit Üniversitesi olarak sanatın her dalına ve sanatçılarımıza değer veriyoruz kendilerini Üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Gülsin Onay hanımefendi tüm dünyanın beğeniyle ve takdirle takip ettiği çok kıymetli bir sanatçımız. Müziğe küçük yaşlarda başlamış olan sanatçımız, oğlu Erkin Onay’ı da kendisi gibi değerli bir sanatçı olarak Türk Müziğine kazandırmış. Bu akşam piyano ve kemanın usta ellerde zarif bir sanata dönüşümünü beğeniyle dinledik ve izledik. Kendilerine bu güzel konser için teşekkür ediyorum.” dedi.