Zonguldak’ta yetişen, günümüzde çocuklara ve öğrencilerin genel kültürlerine yönelik yayınlar alanında kendine özgü bir yer edinen çizerlerden Behzat Taş, 47’nci Kütüphaneler Haftası dolayısı ile geldiği memleketinde söyleşi/imza gününe katıldı.  
28 Mart-3 Nisan arasında düzenlenen 47’nci Kütüphaneler Haftası’nın etkinlikleri çeşitli yazar ve çizerlerin katılımı ile Atatürk Kültür Merkezi’nde sürüyor. Daha evvel “Anadolu’nun Sakinleri” dizinden yüzyıllar önce bu topraklar üzerinde yaşamış kültürlerin çizgi ile bilgi arasında harmanlanmış kitaplarını hazırlayan Taş, birbirinden güzel ve çekici yeni yayınlarla karşımızda. AKM’de açılan ve Merdiven Kitapevi’nin de katkısı ile gerçekleşen stantlarda görülebilecek bu eserler, kültürümüzün vazgeçilmez değerlerinin hayat hikâyelerini içeriyor.
Özenli çizgi ve metinlerle güçlendirilen ve kaliteli kâğıtlara basılan kitaplar Evliya Çelebi, Ali Kuşçu, Mevlana, Hacivat Karagöz, Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Barbaros Hayrettin, Mimar Sinan başlıklarını içeriyor. Yardımcı ders kitabı olarak da değerlendirilebilecek olan kitaplar yediden yetmişe herkesten büyük ilgi görüyor. Yapıtların sahibi Behzat Taş, dizinin gördüğü ilgi üzerine benzeri konularla zenginleştirilerek devam edeceğini belirtti.