Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı “Yılın Kaliteli Ekibi” yarışmasında finale kalarak büyük bir başarıya imza attı.

 

Türkiye çapındaki yarışmada Zonguldak’ı temsil eden ve finale kalan Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi, şimdi 17 Haziran’da açıklanacak final sonuçlarını bekliyor.

 

Kdz. Ereğli eğitim alanında da tarihi bir başarıya imza atmanın coşkusunu yaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı “Yılın Kaliteli Ekibi” yarışmasında  bakanlığa gönderilen 58 başvuru arasında bulunan ve öncelikle ele sonrasında 22 ekip arasına kalan, ardından saha incelemesini de başarıyla tamamlayarak finale kalan 13 okul arasına adını yazdıran Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi 17 Haziran tarihinde açıklanacak final sonuçlarına kilitlendi.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Kdz. Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Formatörü Gürdal Özçakır gelişmelerle ilgili şu bilgiyi verdi:

 

RESMİ AÇIKLAMA

30 Mart 2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Ekip ve Kurum dalında saha ziyaretine kalan okulları açıklamıştı. Buna göre Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Yılın Kaliteli Ekibi kategorisinde İl birincisi olarak Bakanlığa gönderilen 58 ödül başvuru raporu arasından 22 ekip arasında yer almıştı.

21Nisan 2009 tarihinde değerlendirme için Personel Genel Müdürlüğü Yönetimi Değerlendirme Daire Başkanlığı Şube Müdürleri H.Ömer GÜLSEREN, Avni DOLASLAN ve Orhan TAN okulumuzu ziyaret ettiler. Ekip çalışmasında görev alan öğretmenler, okul idarecileri ve Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte toplantı yaparak projeyi incelediler.

MEB Eğitimde Kalite Ödülü sürecinde 13 Nisan 2009 ile 29 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen saha ziyaretleri esas alınarak yapılan değerlendirme sonucu ekip kategorisinde finale kalanlar belirlenmiştir .Buna göre 2008–2009 Öğretim Yılı Eğitimde Kalite Ödülü Yarışması Final Aşamasında Kdz.Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi finale kalan 13 ekip arasında yer almıştır.

 

Finale kalanlara 17 Haziran 2009 tarihinde Ankara’da düzenlenecek “Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 5. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni”nde birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verilirken, saha ziyaretine kalan diğer okul ve kurumlara teşvik ödülleri verilecektir. Kdz.Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi ekibi büyük ihtimalle ilk üçte yer almayı amaçlamaktadır.Şu anda tüm İlçe  Milli Eğitim camiası 17 Haziran 2009 tarihinde açıklanacak sonucu merak ve heyecanla beklemektedir.

 

 

YILIN KALİTELİ EKİBİ KATEGORİSİNDE FİNALE KALAN 13 OKUL VE KURUMUN  LİSTESİ

ZONGULDAK
Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi

 

ADIYAMAN
Kâhta Esendere İlköğretim Okulu

DÜZCE
Yığılca Kırık İlköğretim Okulu

EDİRNE
Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu

ELAZIĞ
Merkez 75. Yıl İMKB-YİBO

NEVŞEHİR
Özel Altınyıldız İlköğretim Okulu

ANKARA
Mamak Anadolu Meslek Gıda Teknolojisi Pastacılık Meslek Lisesi

ANTALYA
Merkez Ticaret Meslek Lisesi ve Adalet Meslek Lisesi

BARTIN
Bartın Köksal Toptan Lisesi

İZMİR
İzmir Kız Lisesi

MERSİN
Toroslar Hüseyin Okan Merzeci Lisesi

TOKAT
Tokat Gazi Osman Paşa Lisesi

BURSA
İpek Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi