Batı Karadeniz Çelik Sektörü Kümelenme Analiz Raporu Lansmanı BEÜ’nün  katılımıyla gerçekleşti

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’nın, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan çalışma bölgesinde, çelik sektörünün mevcut durumu ve kümelenme bazlı gelecek projeksiyonu ile ilgili olarak hazırlattığı “Batı Karadeniz Çelik Sektörü Kümelenme Analiz Raporu”nun lansmanı 1 Ağustos Perşembe günü Çaycuma Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama üniversiteden geldi.

Lansmana, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik, KOSGEB Müdürü Güven Aktaş, TSO ve Esnaf Odaları temsilcileri, Bölge Sanayicileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Lansmanda, tamamlanan analiz raporunun sonuçları ele alındı. Rapor kapsamında Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin demir çelik sektöründeki rekabet avantajını güçlendirmek, kümelenme konusundaki farkındalıklarını artırmak, yeni pazarlara erişimlerini sağlamak, katma değeri yüksek ve nitelikli Ar-Ge ürünleri üreterek yatırım, kapasite ve istihdam olanaklarının artırılmasını sağlamak için yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Vali Bektaş yaptığı konuşmada, bölgedeki ciddi çelik kültürüne değinirken Filyos Mega Endüstri Bölgesi’nin gelecekte çelik ve inovatif çelik üretimi faaliyetlerinde çok önemli bir üs niteliğinde olacağını ve BAKKA Bölgesindeki üç ili kapsayıcı bir konumda bulunması nedeniyle mevcut çelik kümelenme projesinin adının “Filyos Çelik Vadisi” olarak belirlenmesinin düşünüldüğünü aktardı.

Organizasyonda söz alan Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik, katılımcılara Üniversitemizin Filyos Mega Endüstri Bölgesi için planladığı gelecek vizyonu ve Teknoparkta çelik konusunda devam eden projeler ile ilgili bilgiler aktardı.

Yoğun katılımla gerçekleşen lansman Çaycuma Belediyesi sosyal tesislerindeki yemek organizasyonun ardından sona erdi.