Davut Kalfa
'nın cenazesi, 20 Eylül 2018 Perşembe günü Zonguldak Acılık Camisinde kılınan ikindi/cenaze namazı sonrasında Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Cenaze törenine ailesi, yakınları, dostları ve çeşitli dönemlere mensup Çırak Kursu mezunları katıldı.

Gazeteniz Önder'in muhabirlerinden Eyüp Bektaş'ta en kıdemli mezun olarak (1968/1969 II dönem)  törene katılanlar arasında yer aldı. Cenazeye katılan çırak kursu mezunları birbirlerini tanımak amacıyla "sen kaçıncı dönem mezunsun?" soruları ile dönem arkadaşlarını da özlemle ararken, Davut Kalfa öğretmen ile ilgili anılarını  birbirlerine anlatarak paylaştılar. 

Önder Gazetesi Ailesi olarak merhum Davut Kalfa'ya  Allahtan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınları ile öğrencilerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. 

9 AY ÖNCE ÖĞRENCİLERİ EVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ

30 Aralık 2017 tarihinde eski öğrencilerinin Zonguldak'taki evinde ziyaret ettiği Davut Kalfa ile ilgili yayımlanan haberimiz şöyleydi: 
         

Mahdut Mesuliyetli Ereğli Kömürleri İşletmesi (EKİ) kendi personelinin çocuklarına meslek edindirmek için açtığı Çırak Kursu, EKİ ve Müessese Müdürlüklerinde çalışanlar tarafından çok iyi bilinir. Sınavla alınan 60 öğrenci, tüm masrafları EKİ tarafından karşılanarak iki yıl süreli ve yatılı olarak eğitilir. Cep  harçlıkları bile verilen bu öğrenciler, mezun olduktan sonra da 3 yıl zorunlu hizmete tabi tutulur. EKİ İnsan Gücü Eğitim Müdürlüğünde, cumartesi günlerinin de eğitim ile geçtiği bu kursa katılanlardan bazıları, çeşitli dönemlerde Atölye öğretmenliği yapan Davut Kalfa’nın eşinin vefat ettiğini öğrenince,  başsağlığı ziyaretine gittiler. Gazetemiz muhabirlerinden Eyüp Bektaş’ın da, 2. Dönem mezunu olduğu (1968-1969) Çırak Kursu Mezunları Davut Kalfa’nin evine giderek, başsağlığı dileklerini ifade ettiler. Ziyaret sırasında Eyüp Bektaş, 50 yıl önce o dönemki kurs arkadaşları ve öğretmenlerinin bulunduğu toplu fotoğrafı  arşivinden bulup, baskısını yaptırdığı bardağı öğretmenine hediye etti. 83 yaşındaki öğretmen Davut Kalfa,  hediyeye teşekkür ederken, kurs dönemindeki anılarını anlatıp paylaştı.



Bu ziyarete katılan Bektaş’ın dışındaki  kişilerin isimleri şunlar:

Mahiddin Ad, Mustafa Tilki, Ali Türkmen, Recai Adıyaman, Mustafa Sevinç, Muharrem Akman, Hayri  Tavukçu, Nevzat Akmeşe, Hamit Verim.