Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Düzce’de “17. Yerel Medya Eğitim Semineri” düzenleniyor.  Seminer, Düzce Valiliği’nin işbirliğiyle 25-26 Haziran 2009 tarihlerinde Düzce Hızel Otel’de gerçekleştirilecek. Seminere gazeteniz Önder’in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş’da katılacak.

 

Seminere Düzce’nin yanı sıra Bolu, Zonguldak, Sakarya, Kocaeli il ve ilçelerinden yaklaşık 150 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’den 6 medya mensubunun yanı sıra, Türkiye’de yerleşik 3 yabancı basın mensubu katılacaktır. Seminerin açılışında sırasıyla Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Düzce Basın Birliği Derneği Başkanı Tuncay Türkgülü, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Düzce Valisi Bülent Kılınç birer konuşma yapacaklardır.

İki gün sürecek seminere Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Basın İlân Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülrezak Altun, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Yüksel, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Yaman, TV 8 Program Yapımcısı Erkan Tan, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Metehan Demir, KKTC’den Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar, Al Jazeera Satellite Channel Türkiye Muhabiri Omar A. Radi Khashram, ATV Ankara Temsilcisi Mehmet Akarca, İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkan Yardımcısı Emir Uyucak ve BYEGM Basın Şube Müdürü Nazan Er konuşmacı olarak katılacaklar. Konuşmacılar, yerel medya mensuplarına; “Kişilik Hakları ve Medya”, “Medyada Kadın Olmak”, “Yerel Medya Neden Önemli”, “Medyanın Şiddeti Sıradanlaştırması”, “Foto Muhabirliğinin Etik Kuralları” gibi tartışma konuları ile “Görüşme Teknikleri, Haberlerin Hazırlanması, Haber Fotoğrafçılığı, Ajans Haberciliği, Radyo TV Yayıncılığı, Gazetecilikte Dil ve Yazım, Haber Yazma Teknikleri, Gazeteci Kimliği, KKTC Medyası” gibi teknik konularda sunum yapacaklardır.

Seminerin düzenleneceği yerde BYEGM tarafından hazırlanan “Türk Basını (1830-1938) ve Yerel Medya” adlı bir fotoğraf sergisi açılacak ve seminer süresince açık kalacak.