Kozlu Belde Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK Parti'ye geçti. Başkanın rozetini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay taktı. Başkan Bektaş, "Artık inanıyorum ki, bu memleketi Tayyip Erdoğan kurtaracak" dedi.

Bağımsız Kozlu Belde Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinin ardından AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, kürsüye çıkarak selamlama konuşması yaptı. Uçar, daha sonra Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın AK Parti'ye katıldığını açıkladı. Konuşmanın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay kürsüye çıktı ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a parti rozetini taktı. Ali Bektaş, rozetin takılmasının ardından yaptığı konuşmada, "2002 yılında ben belediye başkanıydım. AK Parti'nin ilk iktidara geldiği dönemdi. Samimi duygularımla söylüyorum, hep ön yargıyla, futbol takımı tutar gibi bir partinin peşine düştük. Bu partinin bu işi, bu memleketi, devletin yönetimin ciddiyetinin farkına varıp varmayacağına hiçbir zaman inanmadık. Sanki Fenerbahçe-Galatasaray maçı yapar gibi ne olursa olsun bize denileni yapmak zorunda kaldık. Beni siyasi yağcılık yapıyor diye sağdan sola geçiyor diye düşünmeyin. Asla böyle bir niyetim yok. Sarıgül hareketine katıldığım gün dediler ki, 'Hala niye geçmiyorsun, neden tavır koyuyorsun' Ben de dedim ki, 'Benim kararım bu memleketi, kimin bu memleketi iyi yöneteceğine, kimin kurtaracağına inanıyorsam bundan sonra o partiyle hareket edeceğim' dedim. Artık inanıyorum ki, bu memleketi Tayyip Erdoğan kurtaracak. Hiçbir zaman ön yargılarım olmadı, hiçbir zaman gizli hesaplarım olmadı, hiçbir zaman içimde bir şey saklamadım. Bunu herkes biliyor. Türkiye'de belde olmasına rağmen ilk 108 büyük belde arasına giren bir beldenin hem belediye başkanı, hem kaymakamı, hepsinin temsilcisi olarak hepsine danıştım. 9 tane belediye meclis üyesi vardı benimle beraber seçilen. Onlar da gelecekti ama bir anda gelişti. Taraf olmayan bertaraf olur. Öyle bir duruma getirildi ki, bu memleketi sevenlerle sevmeyenler pozisyonuna sokuldu. Biz bu memleketi sevenlerdeniz. Bu memlekette sonuna kadar canımı veririm" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın partiye katılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bu güzel, bu sıcak Ramazan akşamında bu güzel sofranın devamında böyle bir olaya tanık olduğum için Türkiye'nin en büyük beldelerinden birisinin iki dönemdir seçilen başkanının, Zonguldak emekçisinin önemli bir temsilcisinin bu sıcak Ramazan ayında başlattığımız özgürlük ve demokrasi yürüyüşüne katılımına tanık olduğumun için engin bir sevinç duyuyorum" diye konuştu.

Kozlu Belde Belediye Başkanı Ali Bektaş, 2009 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den (DSP) Belediye Başkanı seçilmişti. Başkan Bektaş, daha sonra DSP'den istifa etmişti.