Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın düzenlediği basın toplantısındaki bazı değerlendirme ve ithamları nedeniyle kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı. Açıklamanın en can alıcı noktasında ise Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın AKP saflarına katılması için gerekli olan MKYK  kararının alınmamış olmasıydı.

 

ÖZÜR DİLEYEREK GÖSTERDİ

İl Başkanı Hamdi Uçar’ın açıklaması şöyle: “Kozlu Beldesi Belediye Başkanı Ali Bektaş, Beldesine hizmet edebilmek için aylar önce İlgili yerlerde görüşme akışı içerisinde yaşadığı, karşılaştığı ve kendisine göre duyarsızlık ve sorumsuzluk olarak nitelendirdiği bir olayı önceki gün düzenlediği basın toplantısında gündeme getirmişti. Karşılaştığı duyarsız tavrı benimseyemeyerek tepkisini yansıtırken maksadını aşan bir üslup ve ifade kullanmış.  Üslup ve ifadesinde maksadını aştığını ve hatalı olduğunu samimi bir şekilde basına yaptığı açıklamada özür dileyerek göstermiştir. Belediye başkanının ifadesi yalnızca o olay ve şahıs için kullanılmış ve başka kurum ve şahıslar hakkında bir değerlendirme içermemektedir.

 

PARTİYE HENÜZ KATILMADI

Diğer önemli bir konuda Kozlu Beldemiz Belediye Başkanı Ali Bektaş birkaç ay önce AK Parti saflarımıza katılmak için başvurmuştu. Bu başvurusu hakkında tüzüğümüz gereğince İl Başkanlığımızdaki prosedür tamamlandıktan sonra Genel Merkezimize iletilmiştir. Partimize katılmasına ilişkin sürecin tamamlanması için gerekli olan MKYK kararı ise henüz alınmamıştır. Partimize dahil olma süreci devam etmektedir. ‘’