Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, bir hafta önce başlayan özel halk otobüslerindeki "KozKart" uygulamasını eleştiren ve dedikodu haline getirenlere sert yanıt verdi.
"KozKart" uygulamasının iyi niyetle ortaya konulduğunu anlatan Başkan Bektaş, eleştirilerin ve tepkilerin altında siyaset bulunduğunu söyledi.
Olumsuz eleştiri ve tepkilerin kendisine söylenilmesini isteyen Bektaş, şunları söyledi;
"Kozlu halkına önemle rica ediyorum. Kendi belediyeniz ve uygulamanız gibi düşünün. Böyle düşünürseniz her yükün altından birlikte rahatlıkla kalkabiliriz. Hemen hataları kaosa sürüklemek ve en ufak yanlışları dedikodu mekanizmasına sokmak art niyetten başka bir şey değildir. Biz hiçbir zaman hiç kimseye art niyet olarak bakmadık. Siyasi bakmadık. Uygulamaya tek sebep insanları en hızlı ve mutlu bir şekilde gidecekleri yerlere ulaştırmaktı. Bakıyorsunuz, en ufak sebeplerden insanlar ayağa kalkıyor. Bu sebeplerin altında siyaset var. Doğruları alkışlayamazsak, bu kentte de, bu ülkede de hiçbir şekilde başarılı olamayız. 'Laf olsun' diye eleştirmeyelim. Ali Bektaş'a oy vermemiştir ve Ali Bektaş'a karşıdır. Sistemdeki bütün doğruları bir kenara bırakır, bir yanlış bulur ve bu yanlışı ayyuka çıkarır. Birde daha 'neler var neler' diye konuşuluyor ve gazetelere yazılıyor. Kozlu Belediyesi'nde olumsuz veya uygunsuz bir şey olursa ve bunu bilip de söylemeyen veya yazmayan şerefsizdir. Net söylüyorum. Aba altından sopa göstermek yok. 'Laf olsun' diye söylemek yok. Ne varsa söyleyeceksiniz. Bize söyleyin ki düzeltelim. Taşımacılık konusunda en iyi sistemi oturtturmaya çalışıyoruz. Aksaklıklar, eksiklikler ve hatalar sonucu verdiğimiz sıkıntılar nedeniyle tüm halkımızdan özür diliyoruz."
"JETONLARI 1 TL'YE İNDİRDİK"
Belediye Başkanı Ali Bektaş, yeni uygulamada 1.5 TL olan jetonların maliyeti nedeniyle fiyat artışı olduğunu söyledi. Taşımacılığa zam amacıyla bir artışın olmadığını vurgulayan Bektaş, halkın olumsuz tepkileri sonucunda jeton fiyatlarının 1 TL'ye indirildiğini belirtti. Uygulamanın sağlıklı oturabilmesi için 6 günlük bir geçiş süreci yaşadıklarını anlatan Başkan Bektaş, "35 yıldır belediyemiz tarafından yapılan toplu taşımayı, 10 yıllığına özel şirkete kiraya verdik. Bir haftadır uygulamaya başladığımız bu sistemi iyi niyet çerçevesinde düşündük. Yanlışımız ve hatamız olmuştur. Önemli olan bu hataları en aza indirmektir. Bir haftalık uygulamada hataları ve yanlışları gözlemleyerek tespit ettik. En başta çok eleştirilen jeton uygulamasının kalkması kararını aldık. Bu uygulamada biletin 1.5 TL'ye çıktığı gibi gösterilmişti. Aradaki fark kağıt maliyetinden kaynaklanıyordu. Uygulamadan kaynaklanan bir hata olduğu için jetonu eskisi gibi 1 TL'ye indirdik. Kesinlikle geriye adım olarak düşünülmesin. Bir haftalık süreçte uygulamayı test ettik. 35 yıldır süren sistemi bir anda değiştirmek kolay değil. Karmaşalar yaşanmaması için böyle geçiş sürecine ihtiyacımız vardı" diye konuştu. 
"KARTLAR AİLE BAŞI
5 TL OLACAK"
Başkan Bektaş, 4 kişilik aileden her birey için ayrı ayrı 5 TL kart parası alındığını hatırlatırken, yeni aldıkları kararla 4 ayrı kart için toplamda 5 TL ödeneceğini dile getirdi. Artık 4 kişilik ailede her bireyin ayrı kart parası ödemek zorunda kalmayacağını söyleyen Başkan Bektaş, "İkinci önemli olan konuda kart uygulamasıydı. Bize firmanın söylediği maliyeti alıyoruz. Firmayla tekrar görüştük. Anlayışla karşıladılar. 4 kişilik ailenin ayrı ayrı 4 kart parası vermesini istemediğimizi söyledik. Aile reisi kendisine kart alırken çocuklarına ve eşine de bedava kart alabilecek. 4 kişilik aile 4 tane kart alırken ayrı ayrı 4 kart parası vermeyecek. 4 kişilik aile 20 TL'lik yük yerine 5 TL'lik maliyeti olacak. Amacımız halkımızın en hızlı ve huzurlu bir şekilde ulaşımı sağlamak"
dedi.

"HALKIMIZ MEMNUN"


Araçların kalabalık olarak seyahat ettikleri yönünde tespitlerde bulunduklarını ve firmaya gerekli uyarı ve önerileri yaptıklarını söyleyen Bektaş, "Birde araçları kalabalık bir şekilde taşımacılık yapıldığını belirledik. Bunu da firmaya bildirdik. Zaten yeterli sayıda araçlarımız olduğu için daha sık sefer yapılmasını önerdik. Bu taşımacılığın ülkeye örnek olmasını istedik. Zonguldak'ta akıllı bilet uygulaması ilk defa yapılıyor. İlk olması nedeniyle bazı hata ve aksaklıklar olabilir. Önemli olan niyetin iyi olmasıdır. Bizde iyi niyetle yola çıktık. Gözlemlediğimiz kadarıyla bu uygulamadan memnun olan çok kişi var ve çok olumlu tepkiler alıyoruz. Memnun olmayan kitleler ise bu hizmetlerden ücretsiz yararlanmak isteyen kişilerdir. Diğer aksaklıklarla ilgili gerekli tedbirlerimizi aldık. Bedava seyahatle ilgili yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Çünkü belediyemizin kaynakları beldenin tamamına hizmet için kullanılıyor. İhaleyi alan firmada bu iş için 15 milyon TL para yatırdı. Bu kadar yüksek maliyette uygulamada ücretsiz seyahat talebinde bulunmamız olmaz" dedi.
Başkan Bektaş, şehit ailelerinde kendi kartları ile birlikte otobüse binebileceklerini de sözlerine ekledi.