Alınan bilgiye göre, Kandilli Beldesi, Şehitlik Mahallesi mevkisindeki mezarlıkta ateş çıktığını gören vatandaşlar durumu Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi ile Ereğli Orman İşletme Müdürlüğüne bildirdi.

 

YAKLAŞIK 3 SAAT SÜRDÜ

Rüzgarın da etkisiyle artan alevlerin ormanlık alana sıçraması üzerine belde sakinleri yangına ilk müdahaleyi yapmaya çalıştı. TTK Armutçuk Müessesesi, Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yanı sıra Kandilli Belediyesi personelinin de müdahalesi ile yangın yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı.

 

VATANDAŞLAR SEFERBER OLDU

Vatandaşlar alevlerin kontrol altına alınabilmesi için hortum taşıdığı ve alevleri söndürebilmek için müdahale ettiği görüldü.

 

ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ DEĞİL

Geyikbeli Mahallesi Muhtarı Tahsin Arslan, yaptığı açıklamada, yangının neden çıktığını bilmediklerini bazı mezarların da zarar gördüğünü belirterek, "Haber verdim. TTK'nın itfaiyesi gelene kadar Ereğli ilçesinden itfaiye gelerek müdahale etti. Daha önceden zaten belde halkı yangını söndürebilmek için seferber oldu. Yaklaşık 3-4 dönümlük bir alan yandı" dedi.

Jandarma ekipleri güzergahta önlem alırken 112 Acil Servis ambulansı da hazır bekletildi.

 

VATANDAŞ TEPKİLİ

Öte yandan vatandaşlar TTK Armutçuk Müessesesine ait aracın olayın bildirilmesinden yaklaşık 30 dakika sonra olay yerine geldiğini iddia ederek tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Ya ev yanmış olsaydı, ya da bu yangın yerleşim alanlarına sıçramış olsaydı?  TTK Armutçuk Müessesesinin itfaiye aracının çıkması için izin alınması gerekiyormuş. Böyle önemli durumlarda izine gerek var mı? Yetkililerin bu konuda daha dikkatli olmalarını istiyoruz" dediler.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)