İhalelerin, İller Bankası denetiminde ve gözetiminde gerçekleştirildiğini, yasal olmayan en ufak bir durum bulunmadığını anlatan Aydın, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kandilli'de sükunet içinde geçirmeye çalıştığımız seçim süreci ne yazık ki karşımızdaki bir aday ve taraflarınca gerek sosyal medya gerekse sokak konuşmaları yapılarak seviyesizleştirilmeye çalışılmaktadır. Geçmiş seçimlerde olduğu gibi yine belde halkının işsizliği üzerinden, umutları ile oynanarak süreç çirkinleştirilmiştir. Gece yarılarında kişiler rahatsız edip T.C. kimlik numaraları istenmiş ve işe alma listeleri oluşturulmaya çalışılmıştır. Bizler oy versin vermesin tüm belde halkının belde de oluşacak imkanlardan yararlanma hakkı olduğunu düşünürken ve beldemizi böldürmemeye çalışırken izlenen bu yöntem çok uygun olmamıştır. Açılacak iş yerinde en az bin kişi çalışacağından, eğer oy verilmezse işçiler, Çin'den mi getirilecektir?

Beldemizdeki işyerlerinin hangi süreçte nasıl kapatıldığı kimlerce kapatıldığı unutulmamaktadır. Kimlerin de bu süreçte mücadele ettiğini kamuoyu çok iyi bilmektedir. Seçime çok az kalan bu süreçte seçimin bitiminde bu belde halkının birlikte yaşayacağı unutulmamalıdır. Kandilli halkının yaşadığı bunca tecrübeyle doğru kararları vereceğine inancım tamdır"