Kandilli Belediyesi, resmi logosunu değiştirdiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Kdz.Ereğli'nin ünlü ressamlarından Nazif Gözalan'ın çizdiği maden ocağı ve rayların üzerine Kandilli Belediyesi yazan logosunun yerine güneş, deniz ve ormanı temsil eden motifler yeni logo oluşturuldu. 

Kimi yeni logoyu beğendi kimi ise beldenin en önemli olan taş kömürü ile ilgili bir ibare bulunmamasına eleştiri getirdi.

Belediyenin paylaşımı şu şekilde:

"Belediyemizin kuruluşundan bu yana kullanılan logomuzu değiştirdik. Günümüz estetik anlayışına uygun şekilde tasarlanan yeni logomuz, beldemizin yenilenen misyonu ve vizyonunu yansıtıyor.

04.09.2020 tarih ve 2020/8 sayılı Meclis kararında, logomuzun, hem tasarım yönünden eksik kaldığı hem de günümüz ihtiyaçlarını karşılamadığı belirtilerek yenilenmesine karar verilmiştir. Toplantıda günümüz tasarım ilkelerine uygun ve beldemizi daha iyi yansıtan yeni logomuzun kullanımı, meclis üyelerinin oy birliği ile onaylanmıştır.

Beldemizin yalnızca madencilik boyutuna işaret eden eski logomuzun aksine yeni logomuz, madenciliğin yanında beldemizin doğal güzellikleri ve turizme yatkınlığına da dikkat çekiyor.

Belediye Başkanımız Mustafa Aydın, konuya ilişkin "Logomuzun Kandilli’mizi simgeleyen modern anlaşılır olmasına dikkat ettik. Kurumsal kimliğimizde kullanabileceğimiz, yazışmalarımızda ve basılı olarak belediyemizi temsil edecek pankart, tabela, afiş, gibi görsel unsurlara rahatlıkla uygulayabileceğimiz logomuzu seçtik" değerlendirmesinde bulundu."