Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirdi.


İŞ MAKİNELERİ, KAMYON VE KAMYONETLER ALINACAK

Salih Kumaş ile Sertan Ocakçı'nın mazeretleri nedeniyle  katılmadığı belediye meclisinin  İlk gündem maddesi; belediyenin bazı birimlerine alınması komisyonca kabul edilen  iş makinesi, damperli kamyon bazı ulaşım araçlarının alımı konusuydu. Komisyon raporu AKP'li ve CHP'li üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

KIRMACI ÇÖPLÜĞÜ REHABİLİTE EDİLİYOR

İkinci gūndem maddesi Kdz. Ereğli Kandilli yolu üzerindeki Kırmacı Mahallesi'nde bulunan  çöplūğūnūn rehabilite edilmesiydi. Belediye Başkanı bu çalışmayla ilgili 8 milyon TL borçlanma talebi getirince, CHP'li üyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ne katkısının olacağını sordular. Bakanlığın bu konuda yüzde 90 a kadar hibe kullanabileceğini öne süren CHP'li üyelere Hüseyin Uysal "Bu rakam yüzde 45" dedi. Çevre ve Çehircilik Bakanlığının katkısı da olmasa bu rehabilitasyonun yapılması gerektiğini  ifade eden belediye başkanının 8 Milyon Lira borçlanma isteği kabul edildi.

ASFALTTA RAKAM TARTIŞMASI

2017 yılı içinde yapılacak sıcak asfalt için 50 bin ton karışım maddesi alımı konusunda  12 Milyon Lira avantajlı kredi alımı komisyonda CHP'li üyelerin reddi ile gündeme geldi. CHP'li üyeler asfalta karşı olmadıklarını, ancak istenen 12 milyon liranın çok olduğuna itiraz ettiklerini vurguladılar. Bu maddede karşılıklı atışmaların yaşandı. Eski yeni borçlanmalar konuşulurken, konu belediye başkanının CHP'li üyelerin itirazını anlamadığı noktasına kadar gitti. Gündem maddesi bu ortamda görüşülerek, belediyenin 2017 yılında yapacağı asfalt için 12 milyon lira borçlanması kabul edildi. 

Dördüncü madde İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde değişiklik yapılması kabul edildi. Şahıslara ait imar değişiklikleri oybirligi ile kabul edilmedi. Gündemin diğer rutin maddeleri de oybirliği ile kabul edilerek Mart ayı meclis toplantısı 50 dakikada tamamlandı.