Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, ilçede faaliyet gösteren umuma açık yerlerin, güvenlik güçleri tarafından sıkı bir denetime tabi tutulduklarını söyledi. Yapılan denetim ve kontrollerde mevzuat hükümlerine aykırı bir şekilde işletildiği tespit edilen üç adet  işyeri müstecirine toplam 8 bin 924 TL para cezası uyguladıklarını anlatan Çaycuma Belediye başkanı Mithat Gülşen, "İşletmeciler yasa ve yönetmeliklere uygun hareket etmek zorunda.
Biz cezadan yana değiliz. Yönetmeliklere uygun hareket etmeyen işyeri sahiplerine ise 5259 sayılı yasanı 6'ncı maddesi hükümlerine göre para cezası uyguluyoruz" dedi.
Güvenlik güçlerinin yaptığı denetimlerin aralıksız devam edeceğini açıklayan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat GÜLŞEN, "İlçemizde huzurun tesisi için yapılan denetimler sürecek. Canla başla çalışan güvenlik güçlerimize Çaycuma halkı adına teşekkür ediyorum." dedi.

HURDA ARAÇ SAHİBİNE CEZA!
Çaycuma Belediyesi'ne ait zabıta ekipleri, görüntü kirliliğine yol açan hurda araçlarla mücadeleye başladı. Ana cadde kenarlarında bulunan bir kamyon ve bir Skoda marka binek oto, Belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Bu arada Murat Dershanesi arka kısmında Belediye'ye ait yol kenarına hurda araç bırakan ve görüntü kirliğine yol açan aracın sahibine, Belediye Encümeni 353 TL para cezası uyguladı.
Ayrıca, İlçenin Nadır mevkiinde, Filyos Çayı kenarına izinsiz hafriyat döken bir kişiye ise 140 TL para cezası yapıldı. Belediye Başkanı Mithat Gülşen, "Çevre konusunda daha da duyarlı davranacağız. Filyos Çayı kıyısı hafriyat alanı değil, Belediye olarak uyarı tabelalarımızı diktik" dedi.