Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık 5 bin kişilik hazırlanan aşure dağıtımında yatalak hastalara tıbbi destek sağlayacaklarını ve evlerini temizleyeceklerini, camilerin temizliğinin yapılacağını, cami çevresinde namaz kılan vatandaşlar için ise özel seccade hazırlatıldığını söyledi.

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde 5 bin kişilik aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Cuma namazının ardından sergi salonu önünde toplanan çok sayıda vatandaşa seslenen Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyenin önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Belediye tabipliğinde yeni oluşturulacak ekibin ilçe genelinde bulunan yatalak hastaların evlerinin temizleyeceğini ve gerekli tıbbi desteği sağlayacağını belirten Posbıyık yine ilçe genelinde bulunan camilere güneşten ve yağmurdan etkilenmeyen özel seccadeler hazırlanması için girişimlere başladıklarını söyledi.

CENAZE HİZMETLERİ BEDAVA

Posbıyık, Bu konuda İlçe Müftülüğümüz ile görüştük ve bizden talep edilen miktarı istedik. Daha önceden Fakir İl Muhabere getirenlerin cenaze masraflarını almıyorduk gördük ki cenazesi olan perişan bir vaziyete düşüyor. Yıkayıcı bulmakta zorluk çekiyor. Teknik bir ekibimiz yoktu bunu da temin ettik. Herkese cenaze hizmetleri gül suyundan tahtasına kefenine kadar hepsi belediye tarafından yapılacak ve hiçbir ücret ödenmeyecek. Tespit edilen camilerimizin temizliklerini de önümüzdeki günlerden itibaren yapacağız dedi.

VATANDAŞ PLASTİK KAPLARLA GELDİ

Daha sonra Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Belediye Meclis Üyeleri bir süre vatandaşa aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Bazı vatandaşların evlerinden getirdikleri tabak ve kutulara aşure doldurulmasını istediği gözlendi.