Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Zonguldak İl Müdürlüğü, Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe Belde Belediyesi'ne sokak köpeklerini itlaf ettiği gerekçesiyle idari para cezası kesti.

Perşembe beldesinde iki yıl önce belediye ekiplerinin sahipsiz sokak köpeklerini iğne ile bayıltarak topladığı ve ardından boş araziye canlı gömdüğü iddiası üzerine hayvan hakları gönüllüleri tarafından hukuk mücadelesi başlatıldı.

Soruşturma başlatan Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Ceza Kanunu'nda sahipsiz sokak köpeklerine yönelik ceza maddesi bulunmadığı için kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Başsavcılık, hayvan başına bin 500 lira olmak üzere 15 bin lira idari para cezası kesilmesine karar verip, dosyayı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na gönderdi.

İlgili yazanın ardından DKMP Zonguldak İl Müdürlüğü'nce, Perşembe Belde Belediyesi'ne idari para cezası uygulandı.

Perşembe Belde Belediye Başkanı İsmail İnam da iddiaları kabul etmeyerek, "Bu köpeklerin belediyemizce itlaf edildiği iddialarını kabul etmiyorum. Belediyemizin böyle bir uygulaması da yok. Belediyemize kesilen idari para cezasına itiraz edeceğiz." dedi.

 

(Anadolu Ajansı)