BEÜ’YE TAHSİSLİ ESKİ HASTANE ALANINDA KAMPÜS YAPILMASINI İSTEMEYEN BELEDİYE BAŞKANI, YETKİSİ OLMADIĞI ARAZİYİ MİLLET BAHÇESİ YAPMAK İSTEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI.


AMAÇ MİLLET BAHÇESİ YAPMAK İSE ARAZİ HAZIR! KIRMACI’DA HEMEN İNŞAATINA BAŞLAYABİLECEĞİ VE ŞU ANDA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ DE YARATAN HAFRİYAT DEPOSU ÇOKTA GÜZEL MİLLETİN BAHÇESİ OLABİLİR!

 

Haber-Yorum: Kdz. Ereğli bu günlerde Belediye Başkanının tuhaf ve akıllara durgunluk veren bir kararı ile üniversite kampüsü için Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) tahsis edilen arazinin geleceğini tartışıyor. Dönemin BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile AKP Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın birlikte harekete geçip Kdz. Ereğli’deki eski devlet hastanesi binaları ve arazisini üniversiteye devir edilmesi girişimi, daha sonraki siyasiler tarafından da destek bulmuştu.  Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun döneminde bu devir işlemi gerçekleştiğinde, milletvekilleri, AKP ilçe Başkanlığı ve belediye tarafından yapılan ayrı ayrı açıklamalarla “Ereğli’ye büyük müjde” olarak duyurulmuştu.  Bu karar sonrasında, alanda proje çalışmalarına başlanmış ve bu arada da eski hastane binaları da hangi akla hizmet ise yıktırılmıştı. Kdz. Ereğlililer bu alanda BEÜ Kampüsü kurulması için beklerken, durum bir anda değişti ve iddialara göre belediye başkanının isteği ve oluru ile aynı alan “Askeri Güvenlik Bölgesi”ne alındı.  Ereğlililer alanın askeri güvenlik bölgesinden çıkarılıp yeniden kampüs yapılması konusunda iktidar temsilcilerinden yardım bekler iken, sahneye yine belediye başkanı çıktı ve üniversiteye tahsisli alanda belediye olarak millet bahçesi yapmak istediklerini açıkladı. Belediye başkanı kararını vermiş (Ya da verdirilmiş) bir şekilde kampüs içinde Osmanlı Tepesi’ni gösterdi.

 

AMAÇ NE?

Kdz. Ereğli’nin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmesi açısından hızlı bir şekilde işler hale getirilmesi beklenen kampüs konusunda belediye başkanının bilinmeyen amaçları için ortaya çıkan kararlarını kamufle etmek için ortaya attığı ise millet bahçesi oldu.  Üniversiteye eğitim tesislerinin yapılması için  tahsisli bir alanı, belediye olarak millet bahçesi yapmak isteyen belediye başkanının gerçek amacı ne? Millet Bahçesi yapmak için alan var. Hiçbir engeli olmayan ve bir ara butik hastane yapılması için de önerilen Kırmacı (Kemer) istikametindeki Fen Lisesi yanında bulunan ve şu anda da görüntü kirliliğinin somut fotoğrafı olarak gözümüzün önündeki bu hafriyat alanında  inşaat başlayabilir ve Ereğli’de hemen bir millet bahçesine kavuşabilir. Bu alanın iki cephesinde yol var. Yanında gençlik merkezi var. Bir çok eğitim tesisisin de bulunduğu alanda otopark sorunu da yok. Yıllardır Ereğli’nin kanalizasyon, ve çöpünün döküldüğü,  mezbahasının bulunduğu ve son dönemde de hafriyat deposu olarak kullanılan bölgenin, hak ettiği hizmeti de alması açısından önemli olan Kırmacı’ya yapılacak en büyük hizmet olur Millet Bahçesi.  Çok amaçlı kullanılabilecek bu araziyi hemen millet bahçesi yapmak var iken, eski hastane alanında kampüs yapımını engelleyebilmek için gösterilen çaba niye?



-Eyüp BEKTAŞ