Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın 'görevi bırakabilirim'  açıklamasına ilk yanıt Şehir Plancısı Kamuran Ayyıldız'dan geldi:

Şehir Plancısı Kamuran Ayyıldız yazılı bir açıklama yaparak Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın da destek vermesi durumunda Belediye Başkanlığına aday olmayı düşündüğünü bildirdi.

Ayyıldız açıklamasında kamuoyuna şöyle seslendi:

Karadeniz Ereğli Belediyesi Başkanımız Sayın Halil Posbıyık'ın  basın toplantısında 'Heran belediye başkanlığından da ayrılabilirim. Arkandan adam yetiştirmiyorsun diyorlar belediye başkanlığı kitap açıpta şöyle şöyle yapacaksın demekle olmuyor bu iş yürek ister, cefa ister' sözlerini büyük dikkatle okudum.

Sayın Başkanımızın genel olarak belediye başkanlığı için eller tutulur bir aday olmadığını ifade ettiği bu açıklamasını tamamlamak adına 'Ben varım ya sayın başkanım. Gencim, vizyonum var. Kandilli'de doğan, büyüyen ve Üniversite tahsilini de Mimar Sinan Üniversitesi'nde yapan bir memur çocuğu olarak' göreve hazırım demek istiyorum.

Evet; Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday olmayı düşünüyorum.

Adaylığım konusunda elbette ki,  Sayın Posbıyık'ın referans olmasını  çok isterim. O'nun desteği önemlidir ve seçimi kazanmam için de çok büyük güçtür.

Kendisinin de engin bilgi ve birikiminden yararlanarak, kendi mesleğim olan şehir plancılığını da başkanlık görevimle bütünleştirerek Kdz. Ereğli'ye önemli hizmetler kazandıracağıma  inanıyorum.

Bu heyecanımı özellikle ifade ederek, kamuoyuna saygılar sunarım.