CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütünden gönderilen yazılı açıklamada “Bilindiği üzere Temmuz ayı ortasına gelinmesine rağmen hala Ereğli’nin mahallerindeki yolların ve ana yolların durumu içler acısı durumdadır.” Sözlerinin ardından “Kdz. Ereğli belediyesi yine bir ilke imza atıyor.” İfadesi geldi.
İlçe Başkanı Sertan Ocakçı adına yollanan açıklama şöyle:
Yaz ortasına gelinmesine rağmen hiçbir mahalle yolunda, ana yolar ve arterlerde asfalt çalışması başlamamıştır. Bu durum vatandaşlarımızı mağdur etmektedir.
Biz daha önce de Belediye çalışmalarının programlanmasının önemini anlattık. Daha önce defalarca Plansız ve programsız yapılan yol çalışmalarının vatandaşlarımızı nasıl mağdur ettiğini anlattık. En önemlisi de ihtiyaç arz etmesi durumunda müdahale edilmesinin önemi anlattık. Plansız ve programsız yapılan belediyeciliğin örneğini yine görmekteyiz. Temmuz ortasına gelinmesine rağmen asfalt çalışmalarının başlamadığını görüyoruz. Yollarda ki bu çile hiç değilse asfaltlama zamanına kadar rotmiks denilen yama ile kapatılabilirdi.
Kamuoyu nezdinde mahalle yolları ve ana yolarının ne zaman asfaltlanacağını soruyoruz. Kamuoyu bu konuda Kdz. Ereğli belediyesinden bir açıklama ve icraat bekliyor. Bu yaz döneminde Kdz. Ereğli belediyesinin asfalt çalışması yaz başı döneminde ihale edildi mi? Edildiği ise asfaltlama çalışmaları ne zaman başlayacak?
Kdz. Ereğli halkının bu eziyetten bir an önce kurtulabilmesi için belediyenin gerekli çalışmaları acilen yapmasını ve çözüm üretmesini talep ettiğimizi kamuoyuna sunarız.