Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkan Yardımcısı ve İl Mahalli İdareler Başkanı Musa Yüce,  parti binasında düzenlendiği basın toplantısında, Zonguldak Belediyesi'nin 2010 yılı bütçesini değerlendirdi.
SP İl Başkan Yardımcısı Musa Yüce, konuşmasında şöyle konuştu;
"ZAMCI SOSYAL DEMOKRATLAR"
"Zonguldak Belediyesi Kasım dönemi toplantıları 3 ve 18 Kasım günlerinde yapılarak tamamlandı. Kasım dönemi mevzuat gereği bütçe görüşmeleri ayı olduğundan çalışmaların en önemli gündem maddesini doğal olarak 2010 tahmini bütçe görüşmeleri oluşturdu. 2. Belediye meclis toplantısında kabul edilen ve 57,000.000 TL olarak denkleştirilen 2010 tahmini bütçesi tarafımızdan değerlendirilmesi iki açıdan yapılacaktır. 1-Bütçe tekniği ile matematiksel değerlendirme 2-Siyasi değerlendirme. Belirtilmesi gereken öncelikli ve önemli mesele, bütçeler hazırlanırken öteden beri uyulmayarak gözardı edilen mevzuata göre bütçenin temel dinamiği tahmini bütçenin gelirleridir. Özellikle bu tahmini gelirlerin geçmiş yıllara bakılarak doğru bir şekilde hesaplanması gerekir. Bu tahmini gelirler tahmini giderleri karşılamaz ise, ilk iş olarak gider kalemleri tekrar gözden geçirilerek aşağıya çekilir ve bütçenin denkliği sağlanır. Halbuki yıllardan beri bütçeler giderlerin büyüklüğüne öncelik verilerek yapıldığından hem gelirler kalemi, hem de giderler kalemi sürekli açıklar vererek tamamlanmaktadır. Bu yılda yine 57.000.000 TL olarak denkliği sağlanan bütçe aynı şekilde tanzim edilerek kabul edilmiştir. Yine geçmiş yıl bütçe gelirlerine bakıldığında bu gelirlerin toplanmasının mümkün olmadığı gayet açıktır. Sonuç olarak 2010 tahmini bütçesi yine şişirilerek bu rakamlara ulaştırılmıştır ve hayali bir bütçedir."
"BİRÇOK HİZMET
TARİFESİNE ZAM YAPILDI"
"Belediyeler aynı zamanda yatırımcı kuruluşlardır ve bu yatırımlarla belde halkının refahını yükseltirler. Bu anlayışla baktığımız Zonguldak Belediyesi yatırım (sermaye) giderlerinin toplam giderler içindeki payı, bütçenin yüzde 100 gerçekleşmesi halinde bile yüzde 9,5 olarak öngörülmüştür. Kaldı ki gerçek yatırım Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait sermaye giderleridir ki, bu rakam daha da düşük ve 4.200.000 TL'dir. Ve yine bilinmelidir ki; bu yatırım bütçesinin içinde onarım giderleri için 3.000.000 TL. ayrılmıştır. Geri kalan 1.000.000 TL gerçek yatırım bütçesi ile yeni yatırımlar yapılacak ve 100.000 nüfuslu Zonguldak halkının refahına katkı sağlanacaktır! Şimdi gelelim bütçenin siyasi değerlendirmesine.  Zonguldak Belediyesi, bütün vatandaşlarımızı ilgilendiren su ve katı atık bedeli başta olmak üzere birçok hizmet tarifesine zam yapmıştır. Hizmet ücretleri yüzde 10, yüzde 15, yüzde 25 yüzde 100 oranında arttırılmıştır.  Yapılan zam oranlarının adaleti de yoktur kriteri de yoktur."
"VATANDAŞA YÜK
OLMAYAN KAYNAKLAR BULUN"
"Bu yapılan zamlar CHP zihniyetinin iki yanlış bakış açısını da ortaya çıkarmıştır. 2010 Bütçesi gider hesabına göre düzenlendiği için tabii olarak gelirlerin arttırılması gerekmektedir. Gelir artışının iki yolu vardır. Ya vatandaşa yük olmayan yeni kaynaklar bulacaksınız ya da zam yapacaksınız. İktidarlar genellikle bu ikinci yolu seçmişler ve gelir artışlarını zam yaparak karşılamışlardır. İktidarların değişikliği vatandaşın makus talihini değiştirmemiştir. Dün merkezi AKP iktidarına 'zam yaptınız' diye , 'vatandaşa müşteri gözü ile bakıyorsunuz' diye kızanlar bugün belediyede aynı işi yapıyorlar. Nitekim 'Halkçı' bir belediye başkanımız var ve yine zam furyası devam ediyor. Sizin kaynak dediğiniz vatandaşın cebi mi?  Hani siz sosyal demokrat idiniz! AKP den farkınız ne? Netice olarak kaynak dendiğinde hepiniz vatandaşın cebini anlıyorsunuz!"
"BU ŞEHİRDE ÇOĞU KİŞİ EMEKLİ"
"Bu şehirde yaşayan insanımızın çoğu emekli ve az sayıda da çalışanı var. Yani büyük çoğunluğu devletin eline bakan sabit gelirli bordro mahkumu. Merkezi hükümetin verdiği yüzde 1,5-yüzde 2 maaş zamlarından haberiniz yok mu? Zaten geçinemeyen bu insanların, belediye hizmetlerini pahalılaştırarak hayatlarını daha da neden zorlaştırıyorsunuz? Halbuki dünyanın içine düştüğü bu kriz ortamında bırakınız zam yapmayı, bilakis bazı temel ihtiyaçların fiyatlarının aşağı çekilmesi gerekmez miydi? Bu zamlar sosyal belediyecilik anlayışınızı da, emekten, emekçiden yana nasıl durduğunuzu da açıkça ortaya çıkarmıştır.
 Fakir fukara, ezilen, sömürülen halk edebiyatınız boşa çıkmıştır. Artık takke düşmüş, kel görünmüş ve CHP'nin de vahşi kapitalizmin ezen ve sömüren zihniyetine sahip olduğu açıkça anlaşılmıştır. Hiçbir hayır görünmemesine rağmen yine de hayırlı olsun temennisiyle.
Saadet Partisi olarak halkımızın gözü ve kulağı olmaya devam ediyoruz."