Zonguldak'ta, cadde ve sokaklara dikilen süs çiçeklerinin bilinçsiz vatandaşlar tarafından sökülmesi, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü işçilerinin tepkisine yolaçtı. İşçiler, yaklaşık 3 ay önce köprüye monte edilen saksılardaki çiçeklerin sökülmesi üzerine üçüncü kez çiçek dikti.
Kent merkezinden geçen Acılık Deresi üstündeki Belediye Yaya Köprüsü'ne monte edilen saksılardaki çiçekler, kimliği belirsiz kişilerce sökülüyor. Zonguldak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü işçilerinden Ramazan Aklaş ve Durmuş İriz, konuyla ilgili olarak şunları ifade ettiler:
İnsanlar çok bilinçsiz. Bir süre önce köprüye saksılar koyarak süs çiçekleri diktik. Ancak sürekli çiçekler sökülüyor.
Kimileri de çiçeklere dokunarak kökünü sarstığı için bitkiler kısa sürede kuruyor. Daha saksı koyalı 2-3 ay oldu, üçüncü kez çiçek dikiyoruz. İnsanların duyarsızlığına bir anlam veremiyoruz.
Yapılanlardan dolayı çok üzüldüğünü belirten Selma Şen isimli vatandaş ise İnşallah bu kez sökmezler. Ben çok üzülüyorum.
Daha kısa süre önce saksılar çiçek doluydu, bir tane bile çiçek kalmamış. Şimdi yeniden dikiyorlar. Ben gördüğümde tepkimi ortaya koyuyorum. diye konuştu.