Alaplı Belediyesi CHP'li Belediye Meclis üyeleri yaptığı ortak basın açıklamasında, "Yeşil alanlarda inşaat yapımının adı yasalarımızda 'KAÇAK' inşaat kapsamına girmektedir" denildi.

Alaplı Belediyesi CHP'li Belediye Meclis üyeleri adına açıklama yapan CHP Belediye Meclis üyesi Hasan Demir, "Belediye Meclis üyeleri olarak Belediye dükkanlarının yapımın durdurulmasını istediklerini söyledi. Demir, şöyle dedi; "Belediyenin dere kenarındaki dükkanlarının yapılması kararının alındığını duyduğumuzda, biz CHP belediye meclis üyeleri olarak hemen belediyeye giderek bu kararın yanlışlığını gereçleriyle açıklamaya çalışarak karşı çıktık ve hemen ilk meclis toplantısında yazılı bir önerge vererek önerge üzerinde söz alarak gerekli açıklamaları yaptık ve projeyle ilgili açıklaması bizi ve halkımızın ikna edilmesini söyledik. Ne yazık ki hiçbir açıklama yapılmadan temel atma töreni yapıldı."
KAÇAK İNŞAAT
Demir, "2010 Ekim ayı belediye meclis toplantısında belediyemizin hiçbir çalışma yapmadığını hatta yapımını hiç doğru bulmadığımız karşı çıktığımız halde Nuri Tekin'in yaptığı eleştiriler devam ederken belediye dükkânlarının çirkin görüntülere terk edildiğini söylemesi sanki bir kıvılcımmış gibi dükkânların yapımına başlandı. CHP meclis üyelerinin belediye encümende olmadığı dönemde alınan bu karar uygulamasını duyarlı halkımızın ısrarlı haklı tepkilerini bizde destekliyoruz. Hatta dükkânların yapımına devam edilen alan üzerinde böyle bir yapının veya yapıların uygulanması son derece yanlıştır. Aslında diğer belediyeler gibi Alaplı belediyesinin de asli görevleri arasında yeşil alanları çoğaltmak veya mevcut yeşil alanları korumak olmalıdır. Yeşil alanlarda inşaat yapımının adı yasalarımızda "KAÇAK" inşaat kapsamına girmektedir. Bu da Alaplı kamuoyunda sıkça dillendirilmektedir"
İNŞAAT DURDURULSUN
Belediye dükkanlarının durdurulması gerektiğini belirten Demir, "Kalan ki bu inşaatı devam eden belediye dükkânları gezen, gören, inceleyen mesleği inşaatçılık olmasa bile "bu nasıl plan, şehircilik planlamasında uzak" olduğunu söylemektedir. Bu inşaatlar böyle giderse yeniden yıkılmaya mecbur kalınacağı görülüyor. Böyle bir durumda kamu kaynaklarının boşuna harcanması ve israf olacağı için; Biz CHP belediye meclis üyeleri ve duyarlı halkımızın haklı tepkilerini önemseyerek, bu dükkân inşaatlarının yapımının hemen durdurulmasını haklı isteğimiz olarak ilgili makamlara ve halkımıza saygılarımızla duyururuz."