Alaplı Belediyesi’ne ait Fatih Mahallesi Fiskobirlik binası yanındaki Belediye Kültür Merkezi ile, Merkez Mahallesi eski Tansa binası üzerindeki Belediye Kültür Salonu’nun kira bedelleri, 2011 yılında geçerli olmak üzere yüzde 20’ye varan oranlarda düşürüldü.

 

Alaplı Belediye Meclisi’nin aldığı kararla, 2011 yılı süresince geçerli olacak yeni fiyatlar 1 Ocak 2011 tarihi itibarıyla  yürürlüğe girdi. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, günümüzün ekonomik şartları göz önünde bulundurularak, vatandaşların, Belediye’ye ait çok amaçlı sosyal salonlarından daha indirimli yararlanabilmesi için Belediye Meclisi’nin aldığı kararla kiralama bedellerinde önemli sayılabilecek oranda indirim yapıldığına işaret ederek; “ Fatih Mahallesi Fiskobirlik binası yanındaki Belediye Kültür Merkezi’nin 2011 yılı süresince geçerli olmak üzere; hafta içi günleri (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma) kiralama bedeli 1000 liradan 800 liraya, hafta sonları yani Cumartesi ve Pazar günleri saat:13.00 ile 17.00 arasında 1200 lira olan kiralama bedeli 1000 liraya, aynı günlerde saat:19.00 ile 23.00 arasında 1400 lira olan kiralama bedeli de 1200 liraya düşürülmüştür. Merkez Mahallesi eski Tansa binası üzerindeki Belediye Kültür Salonu’nun hafta boyunca 385 lira olan kiralama bedeli; yine 2011 yılı süresince geçerli olmak üzere hafta sonu için 350 lira, hafta içi günler için ise 175 lira olarak belirlenmiştir. Fatih Mahallesi Fiskobirlik yanındaki Belediye Kültür Merkezi; düğün, nişan, nikah, toplantı ve her türlü özel gün için; Merkez Mahallesi eski Tansa binası üzerindeki Belediye Kültür Salonu ise düğün haricinde, diğer özel gün ve toplantılar için kiralanmaktadır. Bu fiyatlara, sadece salon kirası ve düzenlemesi dahil olup, diğerleri kiralayana aittir” dedi.

 

ŞİMDİDEN GÜN ALIN

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, amaçlarının günümüzün zor ekonomik şartlarında vatandaşları Belediye’nin sosyal tesislerinden mümkün olabilecek en düşük fiyatla yararlandırabilmek olduğunu belirterek, “Sosyal tesisleri kiralamak isteyen kişi, kurum ve kuruluşların, Belediyemiz Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne başvurmaları ve gün almaları gerekiyor. Çünkü, özelikle yaz ayında ve hafta sonlarında sosyal tesislerimiz yoğun oluyor. Yaz ayında düğün, nişan ya da özel bir gün için sosyal tesislerimizi kiralamak isteyenler şimdiden gün alırlarsa, istedikleri ay ve günde yer tahsis etme imkanını daha çok bulurlar” dedi.