Kdz.Ereğli Belediyesi, Beyçayırı Stadı yanında yapımı son aşamaya gelen alışveriş merkezine yeni hizmet binası yapılıncaya kadar taşınacak. Başkan Uysal, taşınmanın bir tek kablo maliyeti bulunduğunu hatırlatarak, “Tüm birimleri bir merkezde toplayacağız böylelikle daha koordineli çalışma ortamı sağlanacaktır” dedi.

 

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli Belediyesi hizmet binasının Murtaza Mahallesi Beyçayırı Stadının yanında bulunan eski itfaiye binasında yapımı devam eden Alışveriş Merkezine taşınacağını açıkladı. Kent Meydanı projesine yapılması hedeflenen yeni belediye hizmet binasına kadar geçici süreliğine pazarcı esnafı için yapılan alışveriş merkezine geçeceklerini açıklayan Uysal, belediyenin dağınık vaziyette bulunan tüm birimlerini bir merkezde toplamayı hedeflediklerini söyledi.

 

TÜM BİRİMLER BİR MERKEZDE

Uysal, mevcut binanın ise kamu kurum ve kuruluşlarına kiralanacağını, kiralardan gelecek paralar ile de ilçede yatırım yapılacaklarını belirttiği konuşmasında şu bilgileri verdi:  “Belediyenin dağınık vaziyette olan tüm birimleri bu binada bir araya getireceğiz. Kent Meydanı projesi bitene kadar ki bu yaklaşık 2-3 yıllık bir süre boyunca belediye yeni yerinde hizmet verecektir. Kamuoyunda da sıklıkla konuşuluyor merak edenler için söylüyorum, bu taşınma bize kablo maliyetleri dışında hiçbir ek gider getirmeyecektir.

 

MEVCUT BİNA KİRALANACAK

Ben daha önce belediyeye alınan mefruşatların rakamlarını dahi inceledim. Eski ekipmanlarımızı aynen yeni binamıza taşıyacağız. Belediyeye ait olan ve yeni AVM'ye geçince boşalacak olan 3 bina ise kamu kurumlarına veya özel sektöre kiralanacak, buralardan gelen kira gelirleri ise yatırımlarda değerlendirilecektir. ‘Bu taşınma bize ne kazandıracak?’ diye sorarsanız daha koordinasyonlu etkili bir çalışma, huzurlu bir ortam ve birliktelik kazandıracaktır. Bu taşınmayla daha koordineli bir çalışma sağlayabileceğiz”

 

İNCELEME YAPILMIŞTI

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan beraberinde Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal ile Beyçayırı Stadı yanında bulunan alışveriş merkezini gezmiş firma yöneticilerinden çalışmalara ilişkin bilgiler almıştı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)