Kandilli Belediyesi'nin hizmet binasının kaçak olduğunu ve kaçak binaya morg yapıldığını belirten belde sakinlerinden Fevzi Ömer Yıldız, yetkilileri göreve davet etti.

1950 Yıllarından beri Fevzi Yıldız ve onun mirasçıları tarafından zilyet edilen Kandilli Beldesi'ndeki 62 ve 702 parsellerden 702 parsellere kaçak olarak Belediye hizmet binası yapan Kandilli Belediyesi yetkililerinin gerçek hak sahibi Fevzi Yıldız mirasçılarının 2/B hakkından yararlanmalarını engellemek ve gündemi değiştirmek için akla gelmeyecek bir yönteme başvurduklarını belirten Fevzi Ömer Yıldız yazılı açıklamasında şöyle dedi:

Böyle bir uygulama hiç kimsenin aklına gelmeyeceği gibi iş menfaate gelince devletin görevlileri müşterek hareket etmişlerdir. 702 Parsel içindeki belediye binasının alt katına normalde hastanelerin ve sağlık ocaklarının bodrum katlarında olması gereken morg yerini bu kısma yapmaya başlamışlardır. Mevcut sağlık ocağının altında morg yeri olmasına rağmen belediye binasının zemin katına yapılmasına bir anlam veremediğimiz gibi konunun uzmanlarına danıştığımızda bu yapılan işin amaç saptırmak olduğunu 2/B kapsamından yararlanamayacak belediyenin bir taktiği olarak görülüyor. Mülkiyeti devlet ormanı olan bu yere kaçak hizmet binası inşa eden belediye hakkında şimdiye kadar ne İçişleri Bakanlığı ne Zonguldak Valiliği ne de İlçe Kaymakamlığının bir soruşturma açmadığı gibi kendilerinin mülkiyetinde gözüken Maliye Hazinesi ile Orman İşletme Müdürlüğünün de bu konunda sessiz kalması düşündürücüdür.