Kdz.Ereğli’de cadde ve sokaklara park edilmiş ve şehrin görüntüsünü bozan hurda araçlar nihayet kaldırılıyor. Belediyenin bu operasyondan sonra, mahalle ve sokak aralarında evlerinde hurdacılık yapan ve çevre kirliliği yaratanlarla mücadele etmesi bekleniyor.

Belediye tarafından yapılan çalışmalarla ilgili şu yazılı açıklama yapıldı:

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından, şehrin cadde ve sokaklarında fuzuli işgal ve görüntü kirliliğine yol açan hurda araçların kaldırılması için başlatılan çalışmada, araç sahiplerine tanınan 3 günlük sürenin ardından kaldırma işlemleri başladı.



Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bugün sabah saatlerinden itibaren ilçenin değişik noktalarında tespit edilen ve gerekli tebligat yapılan hurda araçları kaldırma çalışmalarına başladı.

Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, ekiplerin ilk gün yaptıkları çalışmada, yapılan tebligata rağmen kaldırılmayan 8 aracın çekiciler marifetiyle kaldırılarak Delihakkı mevkiinde bulunan belediye deposuna konduğunu belirtti. Dursun, 17 hurda araç sahibinin de, tebligata uyarak kendi imkanlarıyla araçları yol kenarlarından kaldırdığını ifade ederek, cadde ve sokaklardaki hurda araçları kaldırma çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.