30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden başarı ile çıkan ve belediye başkanlığı koltuğuna oturan Bülent Kantarcı, aldığı radikal kararlar ve çalışmaları ile halkın takdirini kazandı. Kantarcı, belediye meclisinde önemli açıklamalarda bulundu.

 

Çaycuma Belediyesi, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20’nci maddesine istinaden 1. Olağanüstü Meclis toplantısı Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Başkanlığında gerçekleşti.

 

FAALİYETLER ANLATILDI

Gündem maddeleri öncesi slayt sunumuyla Belediyenin yapmış olduğu çalışmalar anlatıldı. 6 nisan Kavşağı, anıt proje, Filyos kavşağı, yeni imar yolları, terminal düzenleme çalışmaları, ÇOMBÜS projesi, yeni pazaryeri projesi, yağmursuyu şebekesi, akıllı belediye projesi kapsamındaki çalışmalar, ücretsiz internet projesi, kent konseyinin kurulması, ücretsiz cenaze hizmetleri, beyaz masa uygulaması, belediye bandosu çalışmaları, Seka çay bahçesinin Belediye tarafından işletilmesi, Atık su arıtma tesislerindeki revizyon çalışmaları, park ve bahçelerdeki çalışmalar, sokak hayvanlarıyla dostluk projesi kapsamındaki çalışmalar, sosyal faaliyetler, bisiklet kulübünün kurulması ve Belediye garajındaki bakım çalışmaları konularında Başkan Kantarcı bilgiler verdi.

 

RUHSAT UYARISI

Yine gündem dışı olarak Çaycuma’da iki yıldır İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiği için bir haftadır mühürlü olan Denge Gazetesi’nin İdari Mahkemeye başvurması sonucu yürütmeyi durdurma kararı verilmesi konusunda mecliste yer alan hukukçular görüş bildirdi. Başkan Kantarcı, söz konusu işyerinin iki yıldır ruhsatsız faaliyet göstermesinin bir önceki yönetimin ve işyeri sahibinin ayıbı olduğunu ifade ederek işyerlerinin ruhsat alarak faaliyet göstermeleri gerektiğini söyledi.

 

BELEDİYE KARA GEÇTİ

Belediyenin Gelir-Gider oranları konusunda Başkan Kantarcı meclis üyelerine bilgi verdi. Son üç aylık dönemde gelirlerin arttığını, giderlerin ise azaldığını ifade eden Başkan Kantarcı, ilk kez belediyenin kâra geçtiğini hatta eski zararını da kapattığını söyledi. 2013 Mali Yılında -646.765,82TL gider fazlalığı söz konusuyken, son üç aylık dönemdeki kar artışıyla 2014 Mali Yılında +345.307,75 TL gelir fazlalığına ulaşıldığını belirten Başkan Kantarcı, 2014 yılı başındaki zararın da son üç aylık dönemdeki kar artışıyla kapandığını ifade etti.

 

KARDEŞ BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ

Meclis gündem maddesinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığının 24.07.2014 Tarih ve 3088 Sayılı  “Beşiktaş Belediyesi İle Kardeş Belediye Olunması” konulu yazısının 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (p) bendine istinaden görüşüldü. Mecliste yapılan oylamada Çaycuma Belediyesi’nin İstanbul Beşiktaş Belediyesi’nin kardeş belediye olması oybirliğiyle kabul edildi.

 

TERMİNAL ÜCRETLERİ

4-5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (f) bendi ve 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 97. Maddesine istinaden, Şehir Terminali ücretleri ile ilgili 18.07.2014 tarih ve 92 sayılı Encümen Kararı görüşüldü. Şehirlerarası otobüslere 30 TL olan terminal giriş ücreti ile otobüs firmalarının 20 TL’ye indirilmesi teklifi meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Meclis üyelerinin çoğunluğu ise Belediyenin belirlediği fiyat ile otobüs firmalarının teklif ettiği fiyatın ortalaması olan 25 TL olması gerektiğini ifade ettiler. Yapılan oylama sonucu oy çokluğuyla terminal giriş ücreti 25 TL olarak karar verildi.

 

ENCÜMENE YETKİ

5-5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (e) bendine istinaden, Belediyeye ait (Terminal ve Belediye işhanı içinde yer alan) mülklerin ihale yoluyla satışı ile ilgili olarak Belediye Encümenine yetki verilmesi yapılan oylamayla kabul edildi.

 

ATIL BİNANIN YIKIM KARARI

Meclis gündeminde yer alan Yeni Mahalle Oktay Olcay YURTBAY Caddesi üzerinde atıl vaziyette bulunan Belediye Hizmet Binasının yıkılması konusunda meclis üyeleri görüşlerini sundu. Meclis üyeleri binanın fiziki yapısının sağlıklı olmadığı, bu nedenle yıkılması gerektiğini söylediler. Başkan Kantarcı, atıl binanın hiçbir ücret ödemeden yıkılacağını yerine daha modern mimari ile Yeni Belediye Hizmet Binası yapmayı planladıklarını söyledi. Yapılan oylamada oybirliğiyle atıl binanın yıkılması kararı alındı. Ardından İmar Planı Tadilat talepleri görüşüldü, yeni açılan imar yollarına isim verilmesi konusu ise Türlü İşler Komisyonu’na havale edildi.

 

(Haber Merkezi)