Alaplı'da CHP Belediye Meclis Üyesi ve Belediye İmar Komisyonu üyesi Hasan Ergin, 2008 yılında belediye meclisi tarafından kabul edilen Alaplı İmar Planının iptali için verilen ikinci önerge de kabul edildiği bildirildi.
CHP Belediye Meclis Üyesi ve Belediye İmar Komisyonu üyesi Hasan Ergin, 2008 yılında belediye meclisi tarafından kabul edilen Alaplı İmar Planı'nın iptali için Meclise verdikleri önergenin imar komisyonunda kabul edildiğini söyledi.
2008 yılında belediye meclisi tarafından kabul edilen Alaplı İmar Planı'nın belediyenin mücavir alanı ısınırları dışında kalan köylerde de uygulandığı tespit edilmesi üzerine uygulamanın iptal edilmesi için önerge verdiklerini anlatan Ergin, "07 Ocak 2010 tarihinde Belediye meclis başkanlığına verilen önerge imar komisyonumuza havale edilmişti. Komisyonumuz önerge doğrultusunda çalışmalarını bitirmiş ve toplantı tutanaklarında yer alan tespitlerde bulunmuştur. 1984 yılı mücavir hattına uyulmadan imar planı yapılmış ve yaklaşık 200-250 dönüm alan mücavir alan içine alınmıştır. Yine toplantı tutanaklarında pafta-ada-parselleri belirtilen yerlerde 6 Mayıs 2008 tarihli 17 Nolu meclis kararına uyulmayarak yeşil alan ve yolar imar adasına alınmıştır. Bazı imar adalarında 4 kat, bazı adalarda da 5 kat imar verilmiş ve eşitlik sağlanmamıştır. 1984 yılında onaylanan Zonguldak Alaplı kasabası mücavir alan krokisinde sayısal çalışma olmadığından ve sınır tarifi yapılmadığından kesin sınırların belirlenmesinde sıkıntılar oluşturmaktadır.
Komisyonumuzca 1984 yılında mücavir alan krokisinin sınır tarifnamesinin mücavir alan sınırı olması komisyonumuzca uygun görülmüştür. Ayrıca belirtilen olumsuzlukların düzeltilmesi için 2008 yılında yapılan revize imar planın tadil edilerek düzeltilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür" dedi.