Karadeniz Ereğli Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 2 Mart 2015 tarihinde başlayan ve belediyede çalışan 139 işçiyi ilgilendiren 2015-2017 Dönemi Toplu Sözleşme görüşmeleri bugün anlaşmayla sonuçlandı.

Sözleşme görüşmelerinin son oturumuna, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yanı sıra Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Şube Başkan Yardımcısı Osman Karataş ve Mali Sekreter Recep Köksal ve Komisyon Üyesi Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek ve Alptekin Dursun ile Mali Hizmetler Müdürü Adil Korkmaz katıldı.

İmzalanan sözleşme gereği, 01 Mart 2015 ve 28 Şubat 2017 tarihlerini kapsayan 2 yıllık dönemde, sosyal yardımlara ilişkin maddelerde yüzde 12-25 oranında artış sağlanırken, ücretlerde ise birinci yıl yüzde 13, ikinci yıl yüzde 12 olmak üzere, işçi ücretlerine toplamda yüzde 25 oranında zam yapıldı.

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan yaptığı açıklamada Başkan Uysal’a işçinin yanında yer alması ve hassasiyetinden dolayı teşekkür ederken Başkan Uysal’da sözleşmenin hayırlı olmanı diledi.

Başkan Uysal konuya ilişkin açıklamasında , “Yarın 1 Mayıs İşçi Bayramı. Bizler 1 Mayıs öncesi bu anlaşmayı yaparak işçilerimize bayramı erken yaşatmak istedik. Hayırlı uğurlu olsun. Bu vesileyle emekleri ve alın terleriyle ülkemiz ve ilçemizin kalkınmasına büyük katkı sağlayan çalışanlarımızın ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.