Kdz. Ereğli’nin “itilmiş-kakılmış” mahallelerinden Kırmacı’da,  belediye tarafından çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı.

Mahalle girişindeki DDY’den devir alanda basketbol sahası ve spor merkezi yapımı başlatan belediyenin hizmetini çevre düzenlemesi ile sürdüreceği öğrenildi.

**30 Mart 2014 Yerel Genel Seçimlerine doğru geri sayım devam ederken, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ilçenin hizmete en çok ihtiyaç duyulan mahallelerinden Kırmacı’da (Kemer) başlattığı çalışmalar “oh be nihayet bizi de gördüler, iyi ki seçim var” yorumlarına neden oldu. Belediyenin Kırmacı’da eski tren istasyonu olarak tabir edilen alandaki DDY’den devir aldığı alanda (Fiziksel Engelliler Derneği’nin tam karşısı) başlattığı çalışmalar mahalle sakinleri tarafından dikkatle izleniyor. Belediye yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre, bu alanda basketbol sahası başta olmak üzere bazı spor düzenlemeleri yapılacak. Ayrıca çevre düzenlemesi ile de güzelleştirilecek şu anki mezbelelik alanda bundan böyle hafriyat boşaltma ve yükleme de yapılmayacak. Belediye bunun yanında mahallenin girişindeki su kanallarını da betonlayarak seçim hizmetlerini sürdürüyor.

                                                                      Haber: Eyüp Bektaş

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 Ağustos 2013 tarihinde Gazeteniz Önder’de yer alan haber şöyleydi:

ÇİLE KIRMACIM ÇİLE!

**Çöplük, mezbahane, kanalizasyon atık sistemi, köpek barınma evi, hafriyat döküm ve dağıtım alanı gibi hiç kimsenin olmasını arzu etmeyeceği tesislere mahkum edilen Kdz. Ereğli’nin Kırmacı Mahallesi’nden  “YETER ARTIK” sesleri yükseliyor.

 

Haber-Yorum-Eyüp Bektaş: Halk dilinde ‘Kemer’ olarak bilinen Kdz. Ereğli’nin Kırmacı Mahallesi çağdaş şehircilik hizmetleri beklemeye devam ediyor. Kentin tüm kanalizasyon atık tesislerinin işletildiği Kırmacı Mahallesi’nde çöplük de bulunuyor. Sadece çöplük mü? Bölgenin mezbahanesi de bu mahalle de. Köpek barınma evimi dediniz? Merak etmeyin o da orada.  “Ereğli’nin atık merkezi neresi?” diye birine sorsanız, hemen Kırmacı Mahallesi diye adres gösterir. İnşaat hafriyatları Fiziksel Engelliler Derneği’nin tam karşısındaki alana dökülür, yayılır ve sonra bir başka yerde dolgu malzemesi gerektiğinde de buradan alınıp götürülür. Ama bu alan hiç boş kalmaz. Yeni bir hafriyat çıktığında bu alana taşınarak doldurulur ve bu alan sürekli dolgu transfer alanı olarak kullanılır. Bu alanın hemen bitişiğindeki Fen Lisesi inşaatının yanında da askeriye beton ve kum depo tesisleri bulunur ki, hepsini bir araya getirdiğiniz de Kırmacı Mahallesi, itilmiş, kakılmış, ötekileştirilmiş, kendi kaderine mahkum edilmiş ve şehircilik hizmetlerine aç ve bir türlü köy olmaktan kurtulamamış bir yerleşim alanı olarak gözlenir.

“Gözden uzak olan gönülden de ırak” oluyor ki, Kırmacı Mahallesi’nde kent hizmetinin K’sından bile söz edilemez!  Sadece, otobüs durağı ve asfalt yaması ile belediyecilik hizmeti görebilen Kırmacı Mahallesi, kent merkezine özellikle spor kompleksi anlamında hizmet verebilecek alanlara sahip iken; “ötekileştirme” penceresinden bakanların dikkatini bir türlü çekemez.

Kdz. Ereğli’ye yapılması istenen spor kompleksi için Fen Lisesi ile Fiziksel Engelliler Derneği arasındaki binlerce metrekarelik alan tahsis edilmeyince, spor kompleksinin Gülüç Beldesi’ne kaçırılması da Kırmacı’yı hizmet alanına almamaya direnenleri uyandırmaz.  Oysa bu alan, özellikle araç trafiği açısından çok uygun ve voleybol, basketbol, tenis, futbol, açık ve kapalı tesisler, park ve bahçeler açısından da büyük bir fırsat. Kırmacı Mahallesi’nin çehresini değiştirerek kentin tamamına büyük bir hizmet sunabilecek bu alan  yine hafriyat döküm, depolama ve boşaltma amaçlı olarak kullanılıyor. Mahalle sakinlerinin günün her saatinde kamyon ve iş makinelerinin bu alandaki hareketlerini seyretmeye mahkum oldukları bu sürecin sona erdirilmesi ve askeriyeye tahsis edilen alanın da geriye alınıp spor kompleksi yapılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devir edilmesini gerçekleştirecek adım ise bir türlü gerçekleşmez. 

Kırmacı’yı  hep olumsuzluklara mahkum edenler halen daha o güzelim alanları spor ve çevre düzenlemesi ile değerlendirmeyerek hafriyat dolgu ve transfer alanı olarak görmeyi sürdürüyor ise  ‘gelecekte umut var’ diyebilmek de bir hayli zor.

Sonuç olarak tek bir gerçek var ki; o da “Çile Kırmacım çile”dir…

 

Tarih: 21-08-2013 09:18:00  Bu haber 874 defa okunmuştur. 

HABERİN YAYIMLANDIĞINDA GÖNDERİLEN YORUMLAR

Şeref / 21-08-2013 22:25:00

Ereğli merkeze en yakın köy olmaktan kurtulamamış veya kurtarmak istememişler diyelim çöp burada kanalizasyon burada belediye hafriyatı burada Ereğli’nin bütün olumsuzluğu burada sayın başkan yeniden aday olmuş yeni projeleri varmış Kırmacı ne var acaba.

Kırmacı Sakini / 21-08-2013 21:07:00

Bozkuş Ailesi sağ olsun Allah onlardan bin kere razı olsun şuan belediyeden fazla hizmetleri geçiyor bu bölgeye. Kemer camiinin tuvaletini Bozkuşlar yaptı Kemer mezarlığının bakımını üstlendiler işsiz gençler onların sayesinde az çok ekmek yiyor ama bizim bay başkan 4 dönemdir burayı resmen çöplüğe çevirdi ne oldu Halil Posbıyık bu çöplük ne zaman kalkacak? Her seçim dönemi Kemer’e gelip çöpü kaldıracağım diye oyları kapıp gidiyorsun. Biz o.... Kokusunu senelerdir çekiyoruz. O çöp yüzünden deniz sahilleri de çöplüğe döndü arada bir son lüks villandan çıkıp bir Kemer sahillerini gezersen anlarsın derdimizi ama artık sana güvenimiz sıfır buradan oy moy alamayacaksın. Buna emin olabilirsin hiç boşuna gelip miting falan yapma Kemer ve Balı tarafından Ereğli’deki tüm mahallelerden düşük oy alacaksın hizmet yap gel oyumuzu al sen hizmet yapmayıp sadece oy istiyorsun bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Hakan / 21-08-2013 10:01:00

Ama öyle dememek lazım yapılan asfaltlarda bizim çocuklarımız için iyi bir top sahası değil mi" sen hazır yeri başka insanlara yaranacağım diye onların hizmetine tahsis et bizim evlatlarımız asfaltlarda top oynasın ey gidi başkan eyy.