EMNİYET MÜDÜRÜ DE PLAJ KAPISINDA EKİBİNİN BAŞINDA

KDZ. EREĞLİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ FERDİ KUYU'DA EKİBİNİN BAŞINDA BEKLİYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin bazı meclis üyeleri, danışmanları, ilçe halkı Erdemir plaj kapısına geldi ve içeriye girmek istiyor. Polis kimseyi içeri bırakmıyor.

SAAT: 15.05  Kent Konseyi Başkanı Gökhan Günay, kurban bayramını kutlayarak konuşmaya başladı.

"VALİ VE KAYMAKAM İYİ NİYETLİ"

ANKARA'DAKİ BARONLARA SESLENİŞ !

"Ereğli'deki sivil toplum örgütleri, muhtarlar ile birlikte gelip eski Erdemir plajının Ereğli Belediyesine verilmesi için buradayız. Burada herkesin anısı var. Burası atıl duruma gelmiş durumda. Biz buranın kesinlikle Ereğli Belediyesine verilmesini istiyoruz. Burayı işletebilecek tek kurum Ereğli Belediyesidir. Buradan Ankara'daki baronlara sesleniyoruz. Buradan elinizi çekin. Burada kaymakam vali iyi niyetli. Burası Ereğli'nindir Ereğli halkının olacaktır. Bugün bizim karşımıza kolluk kuvvetlerini dikenler kendinize çeki düzen verin. Aklınızı başınıza alın. Farklı düşünceler içinde olmayın. Bu plaj Kdz. Ereğli Belediyesine verin. Plaj, efsane başkanımız Halil Posbıyık'ın öncülüğünde halkın hizmetine açılacaktır." dedi. 

Bu arada Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve bazı belediye meclis üyeleri eylem alanına gelmedi. 

Eski Erdemir plajının Kdz. Ereğli Belediyesine verilmesi için çağrıda bulunan Kent Konseyi ve Belediye Meclis üyelerinin 10 Ağustos cumartesi günü saat 14.30'da Erdemir plajına giderek denize girelim yönündeki çağrı çerçevesinde, ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de Erdemir Plajı girişinde önlem aldığı gözlendi.

Yapılan davette, Elif Otel önünden otobüslerin, Piramit Cafe önünden de teknelerin saat 14.30'da hareket edeceği açıklanmıştı.

Bilindiği gibi, Erdemir plaj tesislerindeki kiracılığına son vererek, malın sahibi hazineye devir etmişti. Bu gelişme üzerine Ereğli Belediyesi'nin sınırları içinde bulunan Gülüç Belde Belediyesi bu alanın kendilerine tahsis edilmesini istemiş ve hatta kapıya kendi tabelasını da asmıştı. Ereğli Belediye'nin talebi de aynı şekilde işleme konulmuş iken, iki belediye arasındaki çekişme dikkatlerden kaçmadı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık eski Erdemir plaj tesislerini isterken, kent konseyi ve belediye meclis üyeleri ilçe halkını eski Erdemir plajında denize girmeye davet etmeleri üzerine ortam gerilmişti.