Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin ilçeye ziyaretini değerlendiren Belediye Başkanı Uysal, çöp döküm alanının rehabilitasyonu ile atık su arıtma tesisi projelerini hayata geçirmek istediklerini söyledi.

 

 

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, Kasım ayında dördüncü kez toplandı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ilçeye yaptığı ziyaretin olumlu geçtiğini söyledi.

 

BAKAN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Kırmacı Mahallesi'ndeki çöp döküm alanının rehabilitasyonu ile atık su arıtma tesisi yapımı konusunda Bakan Özhaseki'nin gerekli desteği vereceğini açıkladığını anlatan Uysal şu ifadelere yer verdi: "Göreve geldiğimizden beri Kırmacı'daki çöp rehabilitasyon projesini takip ediyorduk, o konuda son noktaya gelmiştik. Bu konuda desteğini esirgemeyeceğini söyledi, önümüzdeki günlerde de ihalesine çıkılacak. Yine atık su arıtma tesisi projemize de tam destek vereceğini kendileri ifade ettiler. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Daha önce de bir vidanjör ve su tankeri de vermişti. Bizlerin için bunlar çok önemli.

 

"İNŞALLAH ÇÖPLÜKTEN KURTULACAĞIZ"

Kırmacı'daki çöp döküm alanı 1950'li yıllardan itibaren depolama yeri var, inşallah ondan kurtulacağız. Arıtmadan denize akıttığımız atık su problemimiz vardı. Bizler göreve geldiğimizden beri çevre konusunda duyarlıyız. Çevre konusundaki hizmetlerimize de devam edeceğiz.

 

"TORUNLARIMIZDAN EMANET ALDIK"

Bu çevreyi biz torunlarımızdan emanet aldık, gelecek nesiller için ve Ereğli'nin geleceği noktasındaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çevremizi korumamız lazım. Gençlerle buluştuk, o buluşmada da söyledim, o gençlere görüşlerine ihtiyacımız var, büyükler her zaman doğruyu söylemezler ama gençlerimiz her zaman doğru ve gerçekleri söylerler"

Gündemde yer alan resmi kurumlara ilişkin imar tadilatları görüşüldü.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)