Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Ekim 2013 toplantısı bir gün sonra çoğunluk sağlanarak toplandı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın başkanlığında toplanan mecliste gündemdeki üç maddeye ek üç madde daha eklendi. 2 Ekim’deki toplantıya CHP grubunun dışında katılım olmayınca çoğunluk sağlanamaması nedeniyle toplanan meclisin 3 Ekim Perşembe günü yapılan toplantısına, CHP’nin dışında bağımsızlardan 3, AKP’den ise 3 üye katıldı. Toplantıya katılamayan meclis üyelerinin mazeret dilekçeleri de oybirliği ile kabul edildi.

Zonguldak İdare Mahkemesi’nin Kırmacı, Süleymanlar, Balı ve Müftü Mahallerinde yapılmasına karar verdiği imar tadilatları değişimi, imar komisyonunun raporu doğrultusunda tüm üyelerin kabul oyuyla meclisten geçti.

Gündemin ikinci maddesi ise mülkiyeti belediyeye ait ve yoldan ihdas parsellerin satış ve takaslarıyla ilgili komisyon raporu da tüm üyelerce kabul oyları ile değerlendirildi.

Kavaklık Mahallesi’ndeki mülkiyeti Erdemir’e ait olan 4680 metre kare arsanın belediyeye yurt binası veya fakülte yapılmak üzere 28 yıllığına kullanım hakkının verilmesi ile bilgi veren Posbıyık, kentte büyük bir yurt gereksinimi olduğunu ve kendisine başvuranların yurt bulamadığı takdirde başka yurtlara gidip teslim olduklarını belirtti. Bu madde de yine oybirliği ile kabul edildi.

Posbıyık’ın gündeme ek olarak getirdiği; Enerjisa’nın Güldere’deki imar tadilatı talebi komisyona sevk edildi. Memur kadrolardaki unvan ve  derece değişim talebi de kabul edildikten sonra gündemin son maddesi AB çerçevesinde cinsiyete ve şiddete dayalı proje görüşüldü. Meclisin gündemindeki tüm maddelerin oybirliği ile kabul edilmesi sonrasında Posbıyık’ta üyelere teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.