Zonguldak Belediye Meclisi'nin Ekim ayı ilk toplantısı, Belediye Nikah Salonu'nda yapıldı.
Açılış ve yoklamanın ardından, Ağustos ayında İller Bankası'ndan gelen ödeneğin kesintilerle birlikte toplam 1 milyon 128 bin TL, belediyenin ise gelirinin toplam 2 milyon 588 bin TL olduğu açıklandı.
Meclis Başkanı İsmail Eşref, gündemin 18 maddesine ek olarak 3 madde daha eklenmesini oylamaya sundu. 2. maddeden 17. maddeye kadar Zonguldak Merkez İlçe genelindeki imar planı yapılacak bölgeler hakkındaki toplam 16 gündem maddesi, imar komisyonuna havale edildi.
İmar İşleri Müdürlüğü'nün Karaelmas Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı mevkisinde yer alan, 125 ada, 2 parselde kayıtlı taşınmazın yer aldığı imar adasının İmalat Sanayi ve Depolama Alanı olan imar fonksiyonunun, kentin altyapı ihtiyaçları doğrultusunda "Terminal Alanı" olarak düzenlenmesi konulu gündem maddesinde, "Terminal Alanı" ibaresi "Belediye Hizmet Alanı" olarak değiştirildi. Ancak bu değişiklik sırasında CHP'li ve AKP'li Belediye Meclis Üyeleri aralarında tartışma yaşandı. AKP'li Meclis Üyesi Sabri Tığ, toplantının başında okunarak gündeme alınan maddeler üzerinde değişiklik yapılamayacağını söyledi. Bunun ardından CHP'li Meclis üyeleri itiraz ederek gündem üzerinde değişiklik yapılabileceğini söylediler. Uzun süreli tartışmanın ardından Meclis Başkanı İsmail Eşref, değişikliği oylamaya sundu ve oy çokluğuyla kabul edildi. Daha sonra gündeme eklenen diğer üç madde de oy birliğiyle kabul edildi.