Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nin Temmuz 2017 olağan toplantısı  Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın açış konuşması ile yapıldı. 

Uysal konuşmasına belediyenin hizmetlerini anlatarak başlarken, Sakindere'nin "Dombayderesi" adıyla bilinmesini de değiştireceklerini ve bu alanın sahil bandının güzelliğine kavuşturulacağını belirtti. Böylelikle 21 bin nüfuslu Bağlık Mahallesi'nde yaşayanların yaşam standardını geliştireceklerini ifade eden Uysal, bir gün önce başlayan sağanak yağışta ilçe merkezindeki çarşının herhangi bir tehlike yaşamadığına vurgu yaptı. Uysal alt yapıya verdikleri önem ile sağanak yağış sırasında Ortacamisinden de bir sel akışı olmadığını belirterek, önceki sel felaketlerinden çıkardıkları derslerden söz etti. 

DEDİKODUYA KULAK!

Son günlerde bazı dedikodular dolaştığını söyleyen Hüseyin Uysal "Dedikodu deyince basın kulak kabarttı" esrisinin ardından sözlerine şöyle devam etti:

"Alkaya'da 5-15 aile yaşıyormuş da, asfalt yapılmayacakmış. İsterse bir aile yaşasın biz asfalt yapacağız. Alkaya'nın yolları emisyon asfalt kaplanacak. " dedi. 

 

GEÇMİŞE TAŞ !

Hüseyin Uysal, kendisinin farklı bir yönetim izleyeceğini belirtirken "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.  2013 yılında seçimlere 3 ay kala 6 milyon Tl belediyenin borçlandırıldığını hatırlatarak "Ben bunu yapmayacağım. Seçimlere 3 ay kala o zamanki gibi belediyeyi borçlandırmayacağım" sözleriyle konuşmasını tamamlayan Uysal, önceki dönemdeki borçlanmaları hatırlattı.

MAZARETLİLER

Belediye Meclis toplantısının açış konuşmasının ardından yoklama yapıldı. Yoklamada, Ayhan Atay, Mehmet Erdoğan, Nezih Anıl, Nur oğuz, Coşkun Öztürk ve Cumhur Nalcı'nın "izinli sayılma"  mazeret dilekçeleri kabul edildi.

ŞEHİT VEFA KARAKURDU

Gündem maddelerini okunduktan sonra, İstanbul'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor Futbol karşılaşmasından sonra patlayan bombada şehit düşen Emniyet Müdür Yardımcısı Vefa Karakurdu'nun adının, ailesinin yaşadığı Akarca Mahallesi "Kasaplar Sokağa" verilmesi görüşüldü. Bu madde AKP ve CHP'Li üyelein "evet" oyu ile kabul edildi.

Hüseyin Uysal, ayrıca Beyçayırı stadına da Vefa Karakurdu'nun adını verilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığına başvuruda bulunduklarını söyledi. 


6 TEMMUZ'DA TOPLANTI VAR

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Temmuz toplantısının gündeminde diğer maddelerde, komisyonlardan gelen maddeler kabul edildi. Komisyonlara gönderilen maddelerin de 6 Temmuz Perşembe günü saat 10.00'da görüşülmesini teklif eden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, toplantıyı kapattı.  

-