Kdz. Ereğli Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri kapsamında okullarda “Bir Annenin Feryadı” isimli filmin gösterildiği açıklandı.

Belediye etkinlikle ilgili şu yazılı açıklamayı gönderdi:

Gösterimini Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün üslendiği, Mahalli İdareler Derneği Genel Başkanlığının faaliyetleri kapsamında kültürel film gösterileri ilçedeki okullarda başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme Genel Müdürlüğünün de tavsiye kararı doğrultunda “Bir Annenin Feryadı” isimli kültürel nitelikli sinema filmi,  Karadeniz Ereğli merkez, belde ve köylerindeki ortaokul ve liselerde gösterime girdi.

İlk olarak Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi’nde, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ersin Kaya, Okul Müdürü Ahmet Bal ve öğrenciler tarafından izlenen film, bu güne kadar aralarında Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Güneşli Çok Programlı Anadolu Lisesi, Armutçuk Ortaokulu İsmet İnönü Ortaokulu ve Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu’nun bulunduğu 6 okulda, 2 seans halinde gösterildi. 

Film,  15 Kasım 2017 tarihine kadar toplam 22 okulda gösterilmiş olacak. 

FİLMİN KONUSU

1970’li yıllarda duvarcı ustası Tahir'in şansı yaver gider ve Tahir önce müteahhitliğe terfi eder. İstanbul'un o zamanlar zengin-sosyetik semti olan Şişli'ye taşınır. Eşi Bedriye bu taşınmaya ayak uydurup sosyete kadını olur. Fakat aile büyüğü ve gazi olan dede Hacı Arif bu değişikliğe ayak uyduramaz. Torunları İhsan ve Emine'nin dindar bir şekilde yetişmelerini istemektedir. Böyle bir aile ortamında büyüyen İhsan politik olaylara karışır, Fransa'ya kaçar ve başını derde sokar. Olaydan olaya savrulan İhsan'ın ibret dolu hikayesini anlatan filmin yönetmenliğini Attila Gökbörü üstleniyor. Başrollerinde ise Meryem Arat, Altan Akışık ve Behice Maurer yer alıyor.