Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi’nin randevu taleplerinin de internetten gerçekleştirilebileceği online sisteme geçildiği belirtildi.
Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, merkez olarak büyük şehir belediyelerinde bile bulunmadığını söylediği online sisteme geçeceklerini ifade etti. Kozlu Belediyesi’nin uygulamaları ile birçok belediyeye örnek teşkil ettiğini de anlatan Alagözoğulları, yeni sistem ile hastaların randevu taleplerinin de internetten gerçekleşebileceğini vurguladı. Alagözoğulları, “Bu sisteme göre hastalarımız internet üzerinden randevu alabilecekler. Tabi bu sadece basit bir randevu sistemi değil, öyle algılanmasın. Şu anda bizde kayıtlı olan bütün hastaların kan gruplarından, hastalıklarına, ihtiyaçlarına, sarf malzemelerine kadar tüm bilgilerini, bilgi bankasına giriyoruz. Hastamız internet üzerinden müracaat ettiğinde biz hastamızla olan bütün ilişkilerimizi görebileceğiz. Kullandığı ilaçlara kadar bizde kayıtlı olacak. Kan gruplarından, tahlil sonuçlarına kadar bizde bilgisi olacak” dedi. 
Online sistemin çocukları sünnet olacak aileler için de kolaylık sağlayacağını anlatan Alagözoğulları, “Sünnet olacak çocuklar için ayrı bir müracaat bölümü olacak. Toplu sünnetler için de internet üzerinden müracaat alabileceğiz. Bu sistem belki de Türkiye’de ilk olacak ve sosyal belediyecilik anlamında bir çığır daha açmış olacağız” diye konuştu. Alagözoğulları, projenin veri tabanının oluşturulması çalışmalarının sürdüğünü, kısa sürede projenin hayata geçirilmesi planlandığını ifade etti.