Zonguldak’ta seyyar satıcılık yapan Yaşar Nazlıoğlu (52) ve eşi Gülay Nazlıoğlu (42), kendilerine yer göstermediği gerekçesiyle Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i protesto etti. Başkan Akdemir’e tepki gösteren Nazlıoğlu, “25 yıllık esnafım. 9 yıl değişik mağazalarda müdürlük yaptım. Stres topu ve oyuncaklardan oluşan sergimiz, önceden gerekli izinleri aldığımız halde Zabıtalar tarafından kaldırıldı. Bunu protesto ediyorum.” dedi.

"İNSANLIK AYIBINI AÇIKLAMAK İSTİYORUM"

Belediyenin seyyar tezgâh konusunda herkese farklı davrandığını savunan Nazlıoğlu, “Bugün burada evini geçindirmek için çalışmak isteyen, çocuğuna ekmek parası temin etmek için 12 saat güneşin altında çalışan biri olarak karşılaştığım haksızlıkları ve insanlık ayıbını açıklamak istiyorum. Belediye başkanından 3 aydır stres topu satabilmek için yer istemekteyim. Kendisi kısa sürelerle bana birkaç yer gösterdi. Fakat bugün gösterdi yarın kovdu. Niye kovdu? 'Şikâyet var', dedi. Yani Perşembe günü bana yer veriyor, Cuma günü kovuyor. En son börekçinin karşısında kendime yer ayarladım. Stres topu satmaya başladım. Saat 16.00’da bana müsaade etti, ertesi gün sabah 10 tane zabıta geldi. Bize yapmadıkları hakaretleri bırakmadılar. Hemen sergimizi toplamaya başladılar. Sanki kaçak depo basıyorlar.” diye konuştu.
    

MAKAMINDA GEÇEN DİYALOGU ANLATTI

Olayın ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’le makamında geçen diyalogu anlatan Yaşar Nazlıoğlu, şunları söyledi. “Saatlerce bize yer göstermesi için yalvardım. Kabul etmeyince, 'Hırsızlık, gasp, üçkâğıtçılık mı yapayım? Bana yer göstereceksiniz, ben çalışmak zorundayım' deyince bana, “Senin hırsızlık yapman, gasp yapman beni ilgilendirmez. Odamı terk et. Bir daha da makamıma gelme” dedi. Bu cümleyi kendisine iade ediyorum. Bu cümleyi insanlık ayıbı sayıyorum. Hiçbir halk tarafından seçilen belediye başkanı tutup da vatandaşına 'Hırsızlık yap, gasp yap' diye odasından kovmaz. Bana sus işareti yaptı. Bu hareketini protesto ediyorum. Odasında kameralar da vardı, görüntüler incelensin." 

ESKİ MUHTAR DA BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan, 16 yıl Terakki Mahallesi'nin muhtarlığını yapan CHP üyesi Bülent Ulubay da çay ocağında düzenlediği basın toplantısında, CHP’li eski Belediye Başkanı İsmail Eşref’in kendisini kanalizasyon arıtma tesisinde işe aldığını; ancak mevcut Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in ise işten çıkardığını ileri sürdü.

Partisine ve Belediye Başkanı Akdemir’e tepki gösteren Ulubay, "Belediye Başkanını tanımıyorum. Ve bana sahip çıkmayan teşkilatımı da tanımıyorum. Milletvekilliğini kazanan partiler, 'şurayı nasıl kazanırız' diye çalışmaya şimdiden başladı, bizimkiler de 'kim kiminle gezdi, kim kime selam verdi' bunun derdinde." şeklinde konuştu.