ŞOK.ŞOK.ŞOK.

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin hemen ön tarafında 29 Ağustos 2009 tarihihinin daha ilk dakikalarında yaklaşık 7-8 el silah atıldı.

Görgü tanıklarından elde ettiğimiz bilgilere göre; saat 00.05 sıralarında Kdz. Ereğli Belediyesi binasının karşısına geçen orta yaşlı beyaz pantolan, beyaz gömlekli ve hafif kilolu bir kişi silahını çıkararak ağzına mermiyi verdi ve bir sarjör mermiyi belediyeye doğru attı. Mermileri biten tabancasına ikinci sarjörü yerleştiren adı bilinmeyen kişi, ikinci kez silahı ateşledi.

Ortalık bir anda karıştı. Belediyenin karşısındaki Cam Cafe'de bulunan vatandaşlar korku ile kaçışırken, saldırıyı yapan kişinin yakalanamadığı ve olaydan sonra ellerini kollarını sallayarak ve İnönü Parkı'nda da bir süre oturduktan sonra ortadan kaybolduğu belirtildi.

Olay anında Cam Kafe'de AKP'den bir dönem Ereğli Belediye Başkanlığına vekaleten bakan Arslan Keleş, Ereğli Belediye'sinde görevli Alptekin Dursun, İsmail Yalçın'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 15 kişilik bir ekipte bu yaşananları gördü.

Olay ile ilgili Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ereğli Belediyesi'nin kamera kayıtlarını incelerken kayıtlarda da belediyenin hemen karşısında çarşının göbeğinde bir olayın yaşandığı açık ve net olarak gözüküyor. Çarşının göbeğinde atılan silah seslerini çok sayıda kişinin duyduğu belirtildi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmalarını sürdürdüğü, olayı gören kişiler ile tek tek görüşerek eşgalini tespit etmeye çalıştığı da öğrenildi.

Belediye kamerasından silah ateşlendiği esnafda yoldan geçen vatandaşların meraklı

bakışlarla karşı bölgeye baktığı net belli oluyor.

 

Vatandaşlar yaşanan gelişmeleri saniye saniye izliyor.