Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özcan Sezar tarafından, Belediye personeline 'etik davranış ilkeleri' konulu eğitim semineri verildi.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in de katıldığı Belediye Toplantı Salonu'ndaki seminerde etik davranış kuralları, insanları etik davranışa yönlendiren etmenler, kamu kurum ve kuruluşlarında etik davranış kuralları üzerine bilgiler verildi.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kamu kurum ve kuruluşlarında ve günlük yaşamda etik davranış kurallarına büyük önem gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, "Öncelikle bu seminere katılan tüm personelimize ve bilgilerini bizimle paylaşan olan değerli hocamız Özcan Sezar'a teşekkür ediyorum. Etik davranış kuralları çok önemli bir konudur. Kamuda etik kültürünü yerleştirmek, etik davranış ilkelerini belirlemek bilmemiz gereken konuların başında gelir. Bizler vatandaşlarımızla iletişim kurarken onları anlamalı, dinlemeli ve onlara iyi davranmalıyız. Bu seminerin herkese yararlı bilgiler katacağını düşünüyorum." dedi.
Öğretim Üyesi Sezar ise kamu görevlilerin etik davranış ilkelerini, etik davranış ilkelerinin uygulanmasını ve etik kültürün yerleştirilmesi konularına yönelik ayrıntılı bilgiler verdi.