Zonguldak'ta bel fıtığı ameliyatı sonrasındaki kontrollerde rahim kanseri olduğu öğrenen Rabia Karakuş, bir yıldır yatağa bağlı yaşıyor. Eşi ve torunlarının baktığı Rabia Karakuş'a, Kozlu Belediyesi hasta yatağı verdi.
Kozlu Beldesi Merkez Mahallesi'nde oturan 70 yaşındaki Rabia Karakuş, yakalandığı Rahim Kanseri nedeniyle 1 senedir yatağa bağlı yaşıyor. Yaklaşık bir yıl önce olduğu ameliyat sonrası yatağa düşen Rabia Karakuş'a, 5 yaşındaki torunu Çiğdem ve 82 yaşındaki eşi Hakkı Karakuş bakıyor. Su ihtiyacını torunu Çiğdem'in yardımıyla karşılayan Rabia Karakuş, lavabo ihtiyacını ise eşinin desteği ve baston yardımıyla karşılayabiliyor.
Bel fıtığından ameliyat olan Rabia Karakuş, kontrollerde ise rahim kanseri olduğunu öğrendi. Rabia Karakuş, Bel fıtığından ameliyat oldum. Karnım şişmeye başladım. Kontrollere giderken, doğum doktorunu önerildi. Orda da rahim kanseri olabileceği söylendi ve acilen tedavi görmem gerektiği söylendi. Karnımın artık patlama derecesine ulaştığı belirtildi. Tedavi için Ankara ve İstanbul'da hastane hastane dolaştık. Rahim kanseri olduğum belirtildi. İkinci ameliyattan sonra iyice elden ayaktan düştüm. İhtiyaçlarımı zor karşılıyorum dedi. Eşinin zor durumda olduğunu belirten Hakkı Karakuş ise, Tedavi ve kontrolleri devam ediyor ama çok sıkıntı çekiyor. Yatalak olması nedeniyle il dışına gidiş ve gelişlerde özellikle çok zorlanıyoruz diye konuştu. Zor durumdaki Karakuş ailesine Kozlu Belediyesi sahip çıktı. Kozlu Belediyesi 153 Hasta Takip Merkezi tarafından temin edilen hasta yatağı Karakuş'a teslim edildi.
11 çocuğu bulunan ve eşi ile birlikte yaşan Rabia ve Hakkı Karakuş çifti, destekleri nedeniyle Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Kendilerine yapılan müracaatın ardından temin ettikleri hasta yatağını Karakuş ailesine teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Kozlu Hasta Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, belde sınırları içerisinde yaşayan, yardıma muhtaç herkesin belediyeye ve merkeze çekinmeden müracaat etmelerini istedi.